Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmíno - vaječná praženka

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 5. 2009 13:10

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Moc rychlá a dobrá. Děti neprotestují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nachos

16. 2. 2011 12:14

Výborné, taky vařím, hlavně pro dceru, ale místo celého kmínu tam dávám drcený, víc nám to tak chutná.Letí bodík.:yes::yes:

Irrena Irrena

9. 2. 2011 19:01

Iljušu dělám také tak, miluju vůni kmínu a ta je po osmažení silnější:yes:

Iljusa Iljusa

8. 12. 2009 12:02

dnešní oběd - do tuku dávám popražit kmín a pak až mouku - řekla bych, že je pak polévka voňavější po kmínu ;-) Přidávám Vašíku fotečku ;-)

Romča

11. 8. 2009 17:23

Ahojky.Jsem na těchto stránkách dnes poprvé.Již jsem si vybrala tolik receptů, že asi celou dovču strávím u plotny. Ovšem kmíno-vaječná pražanka nemá chybu.Vzpomněla jsem si na dětství, kdy jsem pobývala u své babičky a tuto polévku jsem měla nejraději. Díky za dobrý nápad a milou vzpomínku na dětství. S radostí dávám bodíka.www.toprecepty.cz
:-D:-)):yes::yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

15. 5. 2009 08:52

No vidíš Papriko jak blbě koukám. Asi jen na jedo oko. A ještě když se vracím k mému vysvětlování. Taky se praží káva (s trochou mastného), Bůrské oříšky-arašídy, Ale taky lidi ne na kamnech, ale na slunci a někdy i naszcho bez mastného - a pak ty následky. To nezpraví ani kmín a vajíčko, ale jen jogurt nebo podmáslí a kysané mléko. HI HI . :-D

Paprika Paprika

15. 5. 2009 08:41

Vašku, vždyť já psala praženka:-). Ale s tím pražením mouky nasucho máš asi pravdu. Víme prd co je hlad. ;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

15. 5. 2009 08:29

Papriko. Ne "Praž-A-nka", tedy ne z Prahy a okolí, i když ji tam možná také vaří HI HI, ale Praž-E-nka a je to zase polívka naší vesnice nenáročná a protože se praží mouka, tedy smaží. Dříve předpokládám (chudé rodiny) pražili jen tak bez omastku(jako suchou jížku, která se u nás stále dělá do pajšlu=plíčků(tmavé omajdy)a podobná se prodává, tmavá i světlá instantní. Pak zalili vodou, osolili a přidali kmín( je to normální rostlinka, kterou ještě stále najdete někdy a někde u nás na louce a je to vlastně zkultůrněný dnešní kmín.(dražší a aromativnější je "Římský kmín")A to vajíčko se vždy našlo. Slepičku měl i chudák a nebo se přemístilo od sedláka a nebo se znali místa , kam sedlákovi nebo sousedům zanášeli slepice (Jako dnes) HI HI.K tomu kus chleba a bylo vymalováno.A nacpali se levně všici.

HankaPu HankaPu

14. 5. 2009 21:46

Vašku, taky jí dělám, máme jí moc rádi.:yes: +

Jenda1 Jenda1

14. 5. 2009 19:15

Vašku, moc dobrá klasika:-p, v naší rodině je to "švancová";-).
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Paprika Paprika

14. 5. 2009 14:23

Přiznám se, že jsem kmínku ještě nikdy nevařila. A proč to nazýváš Vašku PRAŽENKA ??? Já tam nic praženého nevidím.

Aidina

14. 5. 2009 14:02

Zradila mě technika - občas do ní přidám na kostičky bramboru, aby víc zasytila. Určitě dávám bodíka:-))

Aidina

14. 5. 2009 14:01

Výborná polévka, u nás jí říkáme POLÉVKA LÍNÉHO KUCHAŘE.

mirca75 mirca75

14. 5. 2009 13:27

Václave:-)kmínovka:-*:-p:-p:-p a krásná:yes:.Za 1 a letí boďka:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: polévka praženka jížka prazenka polevka tmavá jížka jížka do polevky polévka líného kuchaře polívka vajec kmíno polévka praženka recept světlá jížka polívka praženka vajecna polevka jizka tmava jizka recept polévka pražepnka polévka pražepnka vaječná jížka polévka praženka videorecept polévky prazenka prazenkova polévka

Suroviny: sádlo, vejce, masox, mouka hladká, kmín celý, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Kmíno - vaječná praženka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76yA