Dušené hlávkové zelí na slanině
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 229 kJ / 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,98 g |
Tuky | 1,72 g |
Vláknina | 24,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Množství cukru a octa je na chuti každého, sladko-kyselou chuť zelí si každý "doladí" podle sebe.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2018 14:24
Veronika.Hrozna: Máslo s moukou je super. V učení v roce1958 jsme jako učni dělali moučné máslo, musela ho být dost velká zásoba, protože ho používali minutkáři i sosaři. Tak si ho trochu dělám i doma, aby bylo při ruce.
25. 11. 2018 18:45
casino: Já dělám cibulovo-karamelový základ z tmavého karamelu , podle maďarského receptu mé tchýně a pokud je požadavek zahustit, tak nakonec přidám 20 g másla rozmíchaného s čl . hladké mouky a dvě minutky ještě dusím. Takže nic hlídat nemusím!
25. 11. 2018 15:00
Eja57:
Jj, máte recht..., jenom jsem čučel, kolik kuchtíků dělá cibulový základ odděleně...
No, asi vaříme tak, jak jsme viděli doma, že
Jj, máte recht..., jenom jsem čučel, kolik kuchtíků dělá cibulový základ odděleně...
No, asi vaříme tak, jak jsme viděli doma, že
25. 11. 2018 14:20
Tak pánové, vydala jsem se na průzkum - bílé dušené zelí na TOPkách, eliminovala jsem kysané....po dvaceti recepisech jsem to vzdala....mouka ano/ne, strouhaná brambora ano/ne, strouhané jablko ano/ne, cibulový základ zvlášť ano/ne.... Tady se nedá NIC nového vymyslet.....
25. 11. 2018 13:53
casino: ...v podstatě s vámi souhlasím, ano, i tak to lze ...u nás se vaří ve velkém, většinou i více chodů, někdy ať hlídám, jak hlídám, neuhlídám, takže vsázím na jistotu, rychlost a co nejlepší výsledek ...na škrábání za uchem čas nemám nikdy
25. 11. 2018 13:05
U nás tomuto říkáme Dušené hlávkové zelí po česku
No a protože nejsme zvyklí škrábat se za levým uchem pravou rukou, tak si jednoduše vystačíme s jedním kastrolem: na tuku (špeku) osmažíme cibulku a pak přidáme (i na několikrát) SYROVÉ pokrájené zelí a posléze brambor (mouku) a dusíme takřka bez přidané vody Samozřejmě krmi se lépe daří pod dohledem, že aby se zelí nestihlo přichytit ke dnu
No a protože nejsme zvyklí škrábat se za levým uchem pravou rukou, tak si jednoduše vystačíme s jedním kastrolem: na tuku (špeku) osmažíme cibulku a pak přidáme (i na několikrát) SYROVÉ pokrájené zelí a posléze brambor (mouku) a dusíme takřka bez přidané vody Samozřejmě krmi se lépe daří pod dohledem, že aby se zelí nestihlo přichytit ke dnu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 13 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 16 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 17 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 5 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 8 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 9 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 10 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 10 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
2 varianty uzení masa v udírně: Jakou zvolit teplotu na studený a teplý kouř
Další recepty
Tématické fráze: rané hlavkové zelí recept dušené rané zelí rané zelí dušené zelí na slanině ranné zelí recept rané zelí recept zelí na na slanině ranné hlavkové zelí recept hlávkové zelí recepty dušené ranné zelí dušené hlávkové zelí recepty, základ zelí dušené hlavkove zeli recept hlávkové zelí se špekem zelí z hlavky se slaninou dušené zelí na slanině hlavkove zeli s uzeninou dušené zelí se slanině hlavkove zeli recept na dušené hlávkové zelí
Suroviny: zelí hlávkové, sůl, slanina uzená, cibule, brambory, cukr krupice, ocet
Dušené hlávkové zelí na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n444
6 názorů