Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli con carne

Ostře kořeněnou sytou směs fazolí, mletého hovězího masa a rajčat dochutíme oreganem a kouskem hořké čokolády. K chilli con carne se hodí podat chléb, tortillu, tousty nebo rýži či polentu.

Hodnocení receptu je 4,9 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

19. 5. 2009 08:19

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 567 kJ / 852 kcal
Bílkoviny109,05 g
Tuky18,49 g
Vláknina22,11 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 364 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy54,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenda1 Jenda1

19. 5. 2009 22:24

Eli:yes::yes::yes:

Eliza Eliza

19. 5. 2009 22:23

Výbušná, mrzet tě to nemusí, naopak...:-) Tvůj komentář byl přínosný. Zapojuj se, prosím. :-)

vybusna vybusna

19. 5. 2009 22:13

hm....po dlhsom case som sa zapojila do debaty a velmi ma to mrzi....jednak ze recept to nevylepsi a nebude chutit inak jednak preto, ze som to nepovazovala ako nejaku rozopru, ale zaujimavu vec, pretoze som skutocne netusila ze tento pokrm nepochadza z mexika...z mojho hladiska to bolo vyslovene in media res...ak som niekoho popudila tak s tym nic neurobim, ale ospravedlnovat sa nebudem.

Eliza Eliza

19. 5. 2009 22:13

Jendo :-), to je přesně to, co mám na mysli...:yes: A pevně doufám, že se sem disputace podobného druhu nenatáhnou. ;-)

Jenda1 Jenda1

19. 5. 2009 22:04

Poněkud mě některé komentáře rozhodily a já ti neposlal bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:
Už jsem to napravil;-).

Jenda1 Jenda1

19. 5. 2009 22:00

Eli, přestože se v Texasu do Chilli con carne fazole nedávají, tak já si je s klidným svědomím v Příboře přidám, poněvadž se mi recept líbí:-8:-D:-)):yes::yes::yes:.
Doufám, že nezačneme řešit, co je správně, zda cmunda nebo bramborák a jestli do cmundy dáme 2 lžičky majoránky a 3 stroužky česneku nebo do bramboráku 3 lžičky majoránky a 2 stroužky česneku;-(:-//.

vybusna vybusna

19. 5. 2009 21:30

tak

Eliza Eliza

19. 5. 2009 21:27

Na těchto nesmyslých dohadováních umírá Labužník a možná i další weby. Jestli to někdo chce uvařit, může a jestli ne, tak nemusí, nikdo ho nenutí. Pokud má lepší recept, může ho vložit nebo přidat do komentářů.
Jestli má pokrm původ ve Střední nebo v Severní Americe a jaké jsou jeho krajové nuance, je mně osobně zcela lhostejné. Omlouvám se, ale je to tak...;-):-8:-8

vybusna vybusna

19. 5. 2009 21:11

krk...dovolim si s tebou polemizovat..ja som si tiez precitala na wikipedii nieco o povode tohto jedla a je vyslovne napisane, ze v texase sa do chili con carne fazula nedava a robi sa s z roznych druhov zeleniny..fazulu pridavaju do tohto jedla hispanske narody a mexiko samotne..takze ano chili ako take pochadza zo severnej ameriky, kvoli tomu, ze odtial pochadzaju tieto stiplave papricky...ale chili con carne v surovinach ako vlozila eliza je skor mexicke.

Eliza Eliza

19. 5. 2009 21:09

Krku, já nejsem kuchařka žádného formátu :-), dokonce ani ani nejsem kuchařka... Tudíž ani nic nevím a nemusím vědět. Odkazy mohou být fajn, ale nerozuměla jsem tomu dvojnásobnému - a neaktivnímu - odkazování jinam. Bazalka to vysvětlila a vše je v pořádku. Hezký večer...:-)

bazalka

19. 5. 2009 20:58

Odkazy stačí běžně zkopírovat a jsou v pořádku. Doporučuji, je to krásné třídílné povídání chilli.;-)

krk

19. 5. 2009 20:56

Elizo, kuchařka tvého formátu určitě ví, že chili není mexická, ale texaská kuchyně a autenticky pochází pravděpodobně z Illinois. ˇˇZe jsou odkazy neaktivní mě mrzí, ale nepronikl jsem do zdejších tajů. Každý kdo chce, může je vložit do adresního řádku. A smysl? Prostě odkazy na další skvělé chili? Je to trestné, když nepochází odsud?

Eliza Eliza

19. 5. 2009 20:52

Krku, ty tvoje odkazy nejsou aktivní. Ale jistě jsou dobré, ačkoli mi uniká jejich smysl. Můžeme se tady přehazovat z jednoho receptu na druhý a z jedněch stránek na jiné. To můžeme, ale proč...?? Určitě to oceňuje každý, buď v klidu. :-)
Ale můžeš přidat ještě další neaktivní odkaz... Ovšem pokud jde o mexickou kuchyni, volila bych Maňanovu autentickou...;-)

vybusna vybusna

19. 5. 2009 20:44

tiez pouzivam konzervovane paradajky, ale nalev vylievam....jedlo s tym nalevom mi vzdy ostane akokeby olejovite

krk

19. 5. 2009 20:36

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chilli con carne chili corn carne recept chili corn carne chilli con carne recept chili con carne recept čili con carne cili corn carne pravé mexické chili corn carne chili con carne recept chilli corn carne recept na chilli con carne chili corn carne top recepty chilli corn carne recept fazole chilli con carne recept chilli con carne čili con carne čili con con carne recept chili corn carne recepty čili con carne chilli con carne z mletého masa

Suroviny: maso hovězí mleté, cibule, rajče loupané, protlak rajčatový, fazole červené, česnek, čokoláda hořká, chilli, koření oregáno, olej, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Chilli con carne

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58Mx