Chleba od Pavlínky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,50 g |
Tuky | 57,50 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 370,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2017 20:22
6. 3. 2017 07:33
tohle je klasicky nehneteny chleba.
Olej tam není třeba.
A suché droždí je lepší protože ho nemusíme krmit cukrem. Těsto Musí kynout aspoň 3h. (Droždí suché dáváme do horké -Ale ne vařiči vody aby rychlo kynulo. Suché droždí snese vyšší teploty, čerstvé droždí vyšší teploty nesnese a musí kynout déle).
Má li chleba podíl žitne mouky musí se droždí dat do vlažné/chladné vody a MUSÍ kynout 12-18 hodin. 24h max. A odpočívat 2h po tvarování. Jinak bude jako guma (hutny těžký).
Chleba by se měl pect na 200c 30 min. POD POKLICI (v skleněné dvoj-misce (Pyrex) nebo litem kovovém hrnci. Lze použit i keramickou ohnivzdorNou mísu s vikem) vyndáme z trouby. Odstraníme pečící papír aby se vytvořila Kůrka i na spodu a pečeme 15min odkryty. Pak není třeba do bochniku pichat či jej potírat vodou nebo olejem. Zezlatne samo.
Není li Misa či hrnec s poklici pak pečeme na 180c 30 min potřit vodou a dopekat 15 min. Pod pekáč s bochnikem dat druhy pekáč s HORKOU vodou když se trouba předehříva aby byla v troubě para. Dáme li vodu studenou ve stejně době jako sazime chleba tak je nám úplně knicemu. Chleba vyleze s ultra-super krupavou kurkou... bude mít konzistenci kukuřičných chipsů. Ze začátku super na chuť ale po 5 kousnutích budete mít křupani dost.
Taky nedoporučuju buchtivy hranatý pekáč. Těsto vykyne do stran a budete mít dlouhou 2cm focacciu místo kulatého nadýchaneho bochniku.
Chleba přesto ze je z bílé mouky není "toustovy", má konzistenci zitneho bochniku ale chutná jako italská focaccia. Stridka je hustá a vlacna a Kůrka krupava. Není suchý jako veka a není jako vata (toustovy chleba). Přidejte rozmaryn a cesnek nebo rozinky a ořechy. Je skvělý a téměř bez práce!
21. 2. 2017 20:23
21. 2. 2017 16:11
21. 2. 2017 15:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake od Evy
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 6 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 17 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 21 minutami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 1 hodinou
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 1 hodinou
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 2 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 3 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 18 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 19 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 20 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny peče: Jak na arabské sušenky maamoul? Plněné datlovou pastou a provoněné růžovou vodou chutnají skvěle
Jak neřezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Další recepty
Tématické fráze: chleba nechame chladnou hodinu domácí chléb - měkky-ne hutný olej do chleba dvoj kváskový žitný chléb hrnkovy nehneteny chleba domácí chleba do trouby za 24h
Suroviny: mouka hladká, voda, olej olivový, sůl, cukr, kvasnice, cibule, olej olivový
Chleba od Pavlínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWNN
5 názorů