Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb

Suroviny

300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
150 ml podmáslí nebo mléka
200 g šťouchaných brambor
250 g žitné chlebové mouky
250 g hladké mouky
3 lžíce oleje
2,5 lžičky soli
4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
1 lžíce kmínu
1 lžíce otrub
hrst ovesných vloček

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

  2. Pečeme na celozrnný program.

Poznámka od kuchařky

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 13 až 16 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Komentáře k receptu Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb

Tématické fráze: bramborový kváskový chléb kváskový žitný chléb z domácí pekárny kváskový chléb z domácí pekárny kváskový chléb domácí pekárna bramborový chléb kváskový chleba z domácí pekárny kváskový chléb s bramborem kváskový chleba domaci pekarna bramborový chleba z domácí pekárny kváskový chléb v domácí pekárně kváskový bramborový chleba bramborový chléb z domácí pekárny kvaskový bramborový chléb kváskový chleba s bramborem kvaskový chleba v domaci pekarne bramborový chléb z kvásku kváskový žitný celozrnný chléb z domácí pekárny kváskový chleba z pekárny domácí chléb s žitným kváskem domácí pekárna kváskový chléb