Domácí chleba z trouby

lev123 Kuchařka: lev123

Doba přípravy: cca 2 hod. (i s kynutím) 1 ks Domácí pekárna 60 názorů

Suroviny

100 g tmavé žitné chlebové mouky
50 g mouky na domácí chleba
380 g hladké mouky
1/2 lžičky cukru
1 lžíce soli
1 lžíce octa
1 lžička drceného kmínu
1 lžička celého kmínu
380 ml vlažné vody
1/2 kostičky kvasnic
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Navážené mouky dáme do velké mísy, přidáme cukr, sůl, ocet, kmín, vlažnou vodu a nakonec kvasnice. Všechno uhněteme vařečkou, pak dáme do mísy trošku hladké mouky a rukou bochánek těsta ještě hněteme (těsto musí být tužší, ale také se musí na ruku trošku lepit).

  2. Těsto dáme na teplé místo vykynout (dávám do rozehřáté trouby na cca 30 minut). Vál posypeme moukou, na něj dáme vykynuté těsto, rozprostřeme ho a přeložíme jednu stranu a protější přes ni.

  3. Do sádlem vymaštěné pečící mísy dáme balíček těsta, že zohýbaná část bude dole, přikryjeme víčkem. Pečeme zhruba 30-40 minut na 200°C (těsto má pěkně nakynout a nahoře popraskat).

  4. Poté pečeme bez víčka 20 minut dozlatova. Upečený chleba vyndáme z trouby, jemně potřeme kůrku vodou a přikryjeme utěrkou, dokud nevychladne.

Poznámka

-do těsta můžeme přidat i různá semínka ( slunečnice...)

- u nás všem moc chutná :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chleba z trouby

  • zdenka.s zdenka.s

    Petak : necháváte ho pekárně i upéct ? :-K

    Odpovědět

  • Petra Dvor. Petra Dvor.

    Děkuji za recept. Chlebik nám moc chutnal. Určitě ho budu dělat. <3

    Odpovědět

  • Petak Petak

    Bomba chut výborný chléb . :yes::-8:-8. Suroviny dávám do pekárny a chleba už nekupuji děkuji za recept. Mouku dávám jen žitnou chlebovou a hladkou .

    Odpovědět

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    :-)Dnes jsem poprvé vyzkoušel recept. I když jsem měl obavy, jak to namíchám a upeču, tak výsledek vynikající. Vřele doporučuji a pracovat dle návodu!!!::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • vlasta fatková vlasta fatková(neregistrovaný)

    tak dnes jsem ho zkoušela a asi se mi evidentně povedl,protože všem mooooc chutná. . . :yes::yes::yes::yes::yes::yes:
    děkuji za super receptík

    Odpovědět

  • Ludmila Ludmila(neregistrovaná)

    Výborný chleba vydržel 4 dny a pak už nebylo co papkat. Takže se pekl znova a znova a stále dokola. Pečení ve skle je vyhovující.

    Odpovědět

  • Filip Filip(neregistrovaný)

    Jen doplním k receptu, kde je napsáno: "Poté pečeme bez víčka 20-30 minut dozlatova ", nevím jak se to povedlo Vám, ale já, když to dělal poprvé tak jsem vytáhl černou kostku. Po sundání víčka stačí na těch 200st. cca 3-5minut. Jinak chlebík super, pečeme často a dělám si různé varianty - cibulový, česnekový nebo třeba ka naloženým tvarůžkům v pivě je super Chilli chlebík :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "1/2 kvasnic (přibližně 10g)"
    Hmmm... :-O Něco je asi blbě:-)

    Blanka Zámečníková:
    Na chleba bez hnětení dávám na 600g mouky 1 sáček (7 až 10g - podle výrobce) suš. droždí...

    Odpovědět

  • Blanka Zámečníková Blanka Zámečníková(neregistrovaný)

    Mohla bych, prosím, použít sušené droždí místo čerstvého a kolik? Také nemám skleněnou pečící mísu jen kovový oválný pekáč s poklopem... Děkuji, receptík vypadá lákavě, i tak vyzkouším. :-)

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    zkoušela jsem několik receptů na domácí cheba a tento recept je pro nás nejlepší. Peču ho á 3 dny a vždy je výborný.toprecepty.cz[/uri/

    Odpovědět

  • Laďa Laďa(neregistrovaná)

    ivanadvorackova1@seznam.cz:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Děkuji za odpověd :)

    Odpovědět

  • Romy Romy(neregistrovaný)

    Romy:když Vám chleba praskl, zkuste ho příště na dvou místech nůžkama roztřihnout do křížku

    Odpovědět

  • Romy Romy(neregistrovaný)

    když upečený chleba vyndám z trouby je opravdu tvrdý, ještě teplý přikryji útěrkou a během 10-15 min. je pěkně měkoučký

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Tak jsem chleba právě dopekla.Nevím asi jsem udělala něco špatně;-( Chleba je uplně tvrdej:-O Snad jěště změkne,až vystydne :-(

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: chleba ze sušeného droždí recept na chleba v troubě domaci chleba super recept na domácí chleba chleba z trouby pečení chleba v troubě domaci chleb chleba v troubě jak upéct chleba v troubě pečeme chleba v troubě domácí chleba video recepty na chleba do trouby pečení chleba v elektrické troubě jednoduchý recept na chleba do trouby chleba do trouby chléb z trouby rychly domaci chleb rychly domaci chleba domaci chleba recept rychly domaci chleb v troube