Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche

coco-choc Kuchařka: coco-choc

Bezmasá jídla 9 názorů

Suroviny

Na základní risotto potřebujete:
400 g kulatozrnné rýže na risotto (Arborio) - rýži neproplachujte, musí v ní zůstat veškerý škrob
1 až 1 a půl litru silného vývaru (použila jsem zeleninový); ideálně teplý
sklenka bílého vína (které jsem tentokrát neměla)
2 menší cibule
50 - 70 g másla
hrst strouhaného parmezánu
Dále můžete přidat:
200 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
150 - 200 g hlívy ústřičné
jako bonus jsem dnes měla crème frâiche (použijte opravdu jen crème frâiche, rozhodně ho nenahrazujte kysanou smetanou, která je příliš kyselá na rozdíl od jemného crème frâiche)
olivový olej k podávání
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájejte si cibulku (nemusí být příliš najemno). Osmahněte ji na olivovém oleji, až začne zlátnout, přisypejte k ní rýži a osmahněte ji (tak dvě tři minutky). Ztlumte plamen a začněte POSTUPNĚ rýži podlévat vývarem (vždy tak dvě sběračky, nechte vývar odpařit a znovu přilijte; rýži musíte míchat, nenechte ji spálit - nebojte do 20 minut je uvařená), pokud máte víno, podlijte rýži nejprve vínem, nechte jej odpařit a poté začněte podlévat vývarem.

  2. Po uvaření rýže (rýže je měkká ale ne rozvařená, zrníčka stále drží tvar) jsem tentokrát přidala hrášek, na másle a s česnekem osmahnutou hlívu ústričnou a na zjemnění crème frâiche. Nakonec zjemněte máslem a dolaďte parmezánem. Hrnec přikryjte pokličkou, máslo a sýr se krásně rozpustí, chutě se prolnou.

  3. Na talíři ozdobte parmezánem a zakapejte olivovým olejem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche

  • Lenca Lenca(neregistrovaná)

    :-*bezva recept,davam bodik:yes:

    Odpovědět

  • coco-choc coco-choc(autorka receptu)

    Tento crème frâiche je kupovaný ve Vídni, v pohodě jej seřeneš v Německu. Občas jej mají na Pankráci (Arkády) v BIO obchodě od Berchtesgadener Land (150 g asi 25 Kč). Anebo můžeš zkusit domácí výrobu kupř. podle Cuketky (http://www.cuketka.cz/?p=728) anebo podle Bali (http://olivovakucharka.webgarden.cz/mlecne-vyrobky/domaci-vyroba-cr-me-fra-che-3.html) Hodně štěstí :-)

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    hmm to jsou ale dobrůtky. ale bohužel nevím kde bych sehnala creme fraiche:-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes: bodík! Dobrý a voňavý nápad:-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    I ode mne letí bodík:-p:yes:+5

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Letí bobík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • mirca75 mirca75

    Choco-coc:-)tak do toho půjdu a ráda:-p.Posílám boďku a díky za dobrý tip na mňamku.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    mňam, takto uvařené risotto mám ráda + bodík

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty na hlívu ůstřičnou creme fraiche recepty s hlívou co je creme fraiche recepty s hlivou ustricnou rýže s hlivou ustricnou recept na hlívu ůstřičnou pokrmy s hlívou ustřičnou hlíva ústřičná rizoto creme fraiche recepty jídla s hlívou ústřičnou pokrm s hlívou recept rizoto arborio creme fraiche recept recept s hlivou recept s hlívou ústřičnou jídla s hlívou recepty hlíva vegan jídlo s hlívou ustřičnou rizoto arborio hliva

Zapomněl/a jsem heslo