

Žampionová pochoutka
Suroviny
- Asi 3/4 kg žampionů
- 4 červené papriky
- 3 dkg slaniny
- 2 středně velké cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 svazek petrželky
- 2 lžíce másla
- 5 lžic zakysané smetany
- sůl
- pepř
- 1/8 litru vývaru z masa
Postup přípravy receptu
Žampiony pokrájíme na slabé plátky, papriky podélně rozkrájíme, odstraníme jadérka a propláchneme vodou. Slaninu pokrájíme na tenké plátky, cibuli, česnek a petrželku nasekáme nadrobno.
V pánvi na rozehřátém másle osmažíme slaninu a vyjmeme ji. Cibuli s česnekem krátce osmahneme na vypečeném tuku, přidáme žampiony, zamícháme a asi 5 minut dusíme.
Do smetany vmícháme sůl, pepř a nasekanou petrželku.
Půlky paprik naplníme připravenými žampiony, dáme do ohnivzdorné misky, podlijeme vývarem, náplň přelijeme smetanovou omáčkou a poklademe slaninkou. Misku přikryjeme a vše dáme na 30 minut zapéct do trouby.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampionová pochoutka
-
Ano, je to opravdu dobrota, moc nám to chutnalo
a to tak, že jsem musela pospíchat s focením /rodina už chtěla jíst/ a je to také znát na fotce, není příli kvalitní
ale receptík je skvělý, určitě se budu k němu vracet
+
-
Dělávám velmi podobný recept a je to neskutečná dobrota.
Nedávám smetanovou omáčku, ale peču papriky jen s žampíkovou náplní, do které přímo vmíchám i tu slaninu. Těsně před dopečením půlky paprik pokladu Nivou a nadrobno pokrájeným česnekem a nechávám ještě trochu zapéct. Ani k tomu nemusím žádnou přílohu, mlsám jen tak.
A doporučuji opravdu červené papriky, jsou nasládlé a s tou náplní a sýrem to jde skvěle dohromady.