Tofu pomazánka se sladkou paprikou a červeným mojo kořením
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 034 kJ / 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,45 g |
Tuky | 51,75 g |
Vláknina | 9,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mojo koření (čteme mocho) pochází z Kanárských ostrovů a existuje ve dvou variantách, zelené a červené. Červené mojo koření (mojo rojo) získává svou barvu od červených paprik a dále obsahuje chilli, kajenský pepř, česnek a římský kmín. Prodává se ve variantách jemné (suave) a pikantní (picante) (objednat ho můžete například zde http://www.el-gofio.cz/kategorie-produktu/mojo-oma...). Na Kanárských ostrovech se používá na přípravu tradiční mojo omáčky, což je dip vyrobený z mojo koření, oleje (často slunečnicového nebo olivového), soli, octa a česneku. Já jsem se rozhodla s kořením experimentovat a použít ho i na další recepty.
Pozor, i jemná varianta koření je poměrně ostrá a doporučuji ji přidávat po malých množstvích, až než dosáhneme požadované pikantnosti.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 12. 2017 16:42
10. 12. 2017 16:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Právě bylo uvařeno:
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 43 minutami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 1 hodinou
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 1 hodinou
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 1 hodinou
Salát z červené řepy s křenem
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 uvařila před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 2 hodinami
Rajská polévka se špeclemi
Ivcatkoo uvařil před 3 hodinami
Tilápie v arašídové omáčce s pak choi, rýží a koriandrem
JanaDr uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tonka fazole neboli tonka boby jsou koření se silně aromatickou vůní. Poradíme vám, k čemu se používají
Jak používat tofu ve studené kuchyni. Lze jej naložit a připravit z něj chutnou pomazánku
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Další recepty
Tématické fráze: pomazánka z tofu recept tofu pomazanka s paprikou mojo rojo recept kanárské ostrovy recepty mojo koření
Suroviny: tofu natural, olej, sůl, paprika sušená sladká, koření, voda
Tofu pomazánka se sladkou paprikou a červeným mojo kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vyQ5
2 názory