Šnečí paštika
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 375 kJ / 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,70 g |
Tuky | 83,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Základem je šnečí masíčko a máslo, přísady zvolte podle chuti. Uvítám další nápady.
Hlemýždě - helix aspersa maxima - lze v současné době bez problémů koupit zpracované, nejlépe ve vývaru. Lze použít i šneka zahradního (to jsou ti, kteří "běhají" po zahradě), ale domácí úpravu nedoporučuji. Poprvé jsem ji vyzkoušela v roce 2000 (a pak v 2002 a to bylo snad už jen pomatení smyslů) a práce náročná. Nasbírat, nechat vyhladovět, pak omýt, usmrtit vhozením do vařící vody, vodu vyměnit, vytáhnout z ulity, odstranit vnitřnosti (takový černý ocásek) a zase vařit v x-vodách. V mezičase mezi "vodami" zbavit slizu promnutím v soli..... Pro případné další použití - ulity vyvařit v octové vodě se sodou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 7. 2018 09:41
Záhumenkové prasátko se před rodinnou slavností také chvíli postí...
Dalo by se toho napsat hafo a asi bych se přes chov slééépek, achatin a červů dostal přes tygry k foie gras
***
Kdysi jsem měl šnečín...
Kdysi jsem najednou zpracovával 15 kg "slimáků" s domečkama
Kdysi jsem pracně sháněl šnečí příbor
Kdysi jsem komponoval menu, kde hlemýžďům patřilo významné místo
Ale k rcp:
Ano, paštika se běžně dělá, avšak pouze v případě neomezeného přístupu ke šnečímu masu bych se uchýlil k tomuto "znehodnocení" (vědomě nepíši slůvko "zvěrstvu" použité níže v komentáři této drahé suroviny, neb stejného výsledku lze za hubičku dosíci rozfofrováním vařených kuřecích žaludků a vhodným dochucením sardelovou pastou (rybí omáčkou), že
No a použití, v surovinách zmíněných, šnečích jater už vůbec nekomentuji
24. 7. 2018 08:54
24. 7. 2018 08:43
Takže za mě
24. 7. 2018 01:32
24. 7. 2018 01:21
24. 7. 2018 00:49
24. 7. 2018 00:42
24. 7. 2018 00:16
24. 7. 2018 00:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 6 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 7 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 8 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 10 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 11 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 12 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 14 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: šneci játra paštika ze šneků paštika z hlemýždů tejaja domácí paštika recept sneci játrová paštika paštika z hlemýž pomazanka ze šneku paštika ze šneků recept domácí paštika ze šneku recepty jak se zbavit sneku na zahradě hlemýžď recepty paštika jak odstranit ze šneka střevo domácí šnečí paštika šnek paštika šnečí pomazánka recepty z měkkýšů šneci prodejny praha játra z hlemýžď hlemýžď pastika jak vytáhnout hlemýždě z ulity
Suroviny: šnek, máslo, česnek mědvědí, sůl, pečivo, máslo
Šnečí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mplO
24 názorů