Kapr ve studené houbové omáčce
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 318 kJ / 76 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,88 g |
Tuky | 0,44 g |
Vláknina | 7,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Snadné a osvěžující, velice vhodné na pohoštění nebo na sváteční letní večeři.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 7. 2019 06:22
casino: že vyfiletované porce ryby - bez kůže a bez kostí - při přípravě na pařáku chuť natáhnou vyzkoušené mám.
Kapr na modro je ale úplně jinak, ve várce je i zelenina a vývar ještě potřebujeme - aspoň já znám úpravu, při které se ryba ve vývaru nechá vychladnout a podávají se porce i s trochou zeleniny z vývaru a křenovou majonézou. Nebo i vývar zredukovat aby zrosolovatěl ( ev. si pomoci trochou želatiny) a nechat porce vychladnout v rosolu.....Existuje i verze ryby podávané hned zatepla s brambory. Tady na TOPkách je jen recept od Boubelindy, který na modro není protože nemá kapřík to podstatné - tedy kůži....
Kapr na modro je ale úplně jinak, ve várce je i zelenina a vývar ještě potřebujeme - aspoň já znám úpravu, při které se ryba ve vývaru nechá vychladnout a podávají se porce i s trochou zeleniny z vývaru a křenovou majonézou. Nebo i vývar zredukovat aby zrosolovatěl ( ev. si pomoci trochou želatiny) a nechat porce vychladnout v rosolu.....Existuje i verze ryby podávané hned zatepla s brambory. Tady na TOPkách je jen recept od Boubelindy, který na modro není protože nemá kapřík to podstatné - tedy kůži....
5. 7. 2019 00:23
casino: Díky za komentář a zdravím!
4. 7. 2019 23:17
Eja57:
To vaření v páře (pár minut) nad ochucenou vodou máte odzkoušeno?
MamlajdaD: " V páře jsem nezkoušela, myslím, že by to ochucení vody muselo být intenzivnější, aby pára rybí masíčko ochutila. Ale nevím, jen usuzuji."
No, pokud by to fungovalo, tak se např. "Kapr na modro" nebude vařit ve vývaru, ale v páře nad vývarem
To vaření v páře (pár minut) nad ochucenou vodou máte odzkoušeno?
MamlajdaD: " V páře jsem nezkoušela, myslím, že by to ochucení vody muselo být intenzivnější, aby pára rybí masíčko ochutila. Ale nevím, jen usuzuji."
No, pokud by to fungovalo, tak se např. "Kapr na modro" nebude vařit ve vývaru, ale v páře nad vývarem
4. 7. 2019 21:53
tejaja (moderátorka): Terezko, je to opravdu dobré, doufám, že si pochutnáš a nebudeš zklamaná Přeju dobrou chuť a moc zdravím
4. 7. 2019 21:25
Páči sa mi tá omáčka, vyskúšam.
4. 7. 2019 20:16
Eja57: Já moc kůži na kaprovi nemusím, takže dělám bez kůže, povařím jen probubláváním - mírným varem a děrovanou lopatičkou opatrně vyndávám. V páře jsem nezkoušela, myslím, že by to ochucení vody muselo být intenzivnější, aby pára rybí masíčko ochutila. Ale nevím, jen usuzuji. Jinak tě ujišťuji, že je to velice chutné a teď v létě (pokud má někdo přísun čerstvých ryb) je to skvělý recept A rychlý, bez velké práce a to já mám moc ráda Dík za komentář a moc zdravím!
4. 7. 2019 19:22
Ty porce kapra připravuješ jak? Dovedu si představit vykostěná filátka... a asi bez kůže, vařená na pařáčku..voda se dá intenzivněji ochutit a pára ochutí rybku... Ta kombinace houbiček, rajčátek a šlehačky se mi moc líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 2 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 3 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 2 hodinami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 3 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 3 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 3 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Další recepty
Tématické fráze: kapr s houbová omáčka recept na kapra s houbovou oackou
Suroviny: kapr, voda, sůl, houby, šlehačka, rajče, citron
Kapr ve studené houbové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBwk
7 názorů