Pyré z brambor, grilovaného lilku a cukety
Suroviny
Porce: cca 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 022 kJ / 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,83 g |
Tuky | 82,47 g |
Vláknina | 9,87 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 903 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 43,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Byť jídlo nevypadá příliš vábně, věřte, že tento můj experiment je bašta, a kdo ochutnal, ten si liboval. Zbude-li, může se pyré namazat na suchou topinku nebo toust. Určitě si k tomu dejte rajčatový salát se spoustou rukoly, neboť její výrazná chuť je skvělým doplňkem pyré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 7. 2019 13:25
k pyré mohl být přírodní řízek, pečené kuřecí stehno či jinak udělané maso. Ale na maso jsem neměla chuť a hrášek mám ráda i jako přílohu k masu. Každý může podle své fantazie přidat cokoli. A moje pyré voní máslem a o chuti lilku nemá smysl diskutovat. V žádném případě jsem se nechtěla chlubit vzhledem jídla, ale každopádně to mně i ostatním doopravdy chutnalo. Samozřejmě se jí i očima, ale když jste v restauraci okouzlena vzhledem jídla a těšíte se na první sousto, a to zklamání, když to není dobré... Ale proti gustu žádný dišputát. Jen se ráda podělím o něco nového a dobrého, a třeba i nevzhledného. Zdravím
28. 7. 2019 00:15
Každý si určitě rád vyzkouší různé kombinace koření, voní to dálkou.
27. 7. 2019 17:25
27. 7. 2019 14:59
Na první zkouknutí jsem taky měla smíšené pocity, ale ono to podle mne bude dobré, asi dokonce velmi, hlavně v té zbytkové verzi na nasucho opečeném toastu s rajčátkem a rukolou navrch fotogenické to tedy není ale to některá jídla prostě nejsou....
27. 7. 2019 14:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 3 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 4 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 4 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 4 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 5 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 5 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 6 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
Skladujete správně potraviny? Co patří do lednice a kolik v ní má být stupňů?
Další recepty
Tématické fráze: pire z brambor pyré z cukety pyré z lilku pyré z z lilku lilky recepty recepty z lilku a cukety
Suroviny: lilek, omáčka sojová, cuketa, brambory, brambory, cibulka jarní, máslo, česnek, kmín celý, koření na grilovanou zeleninu, olej olivový, hrášek sterilovaný,
Pyré z brambor, grilovaného lilku a cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w12w
5 názorů