Závin s kaki
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 609 kJ / 2 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,42 g |
Tuky | 148,26 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 634 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 207,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z nejakého časopisu, už netuším, z akého.
Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2019 19:09
15. 11. 2019 18:57
No, zkuste ten trojjediný název pojmout jako edukativní
15. 11. 2019 13:55
14. 11. 2019 23:04
tomel byl zralý tak akorát k jídlu, jen jsem ho podlábil vidličkou
kaki, ještě nedozrálé, jsem nakrájel na kostky nožem
Z těsta podle rcp https://www.toprecepty.cz/recept/13282-strakonicke... jsem vyválel tři pláty a každý naplnil; náplň jsem doplnil rozinkami (používám nenamáčené, stejně změknou)
Těsto jsem neroloval, pouze zavinul
Pečeno bylo při 200°C/10 min. a dopečeno při 175°C dalších 20 min
A jaké že to bylo?
No, skoro bez chuti... (tedy chutnalo to po použitých surovinách, ale kaki v náplni NIKDO neuhodl), ale to s tím tvrdým ovocem bylo nejlepší
No a na níže položenou otázku: "...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?" odpovídám podobně jako autorka:
Jj, změkne
Edit
Nevím, zda příčinou je relativně malé množství náplně, ale ještě po 24 hodinách bylo těsto chrumkavé
10. 11. 2019 17:07
Ja osobne preferujem ovocie zrelé, ale nie prezrelé, a to ani do koláčov.
10. 11. 2019 14:47
Mám už deset dní kaki na parapetu a trpělivě čekám až dojde a bude k jídlu, tedy tzv. "na lžičku"...
"Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť."
Možná by stačilo použít VYZRÁLÉ ovoce, že
...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?
10. 11. 2019 09:46
9. 11. 2019 22:50
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 4 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 33 minutami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 1 hodinou
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 4 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 5 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 5 hodinami
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 5 hodinami
Salát z červené řepy s křenem
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Exotické ovoce kaki vypadá sice jako oranžové rajče, ale chutná po vanilce. Jak ho jíst?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: zavin s ovoce kaki recepty z kaki kaki tomel koláč
Suroviny: těsto listové, kaki, skořice, ořechy, med, strouhanka, máslo, vejce
Závin s kaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDvW
8 názorů