Valašská štědračka - polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 715 kJ / 1 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,96 g |
Tuky | 59,71 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 152,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Inspiroval jsem se časopisem S Penny u stolu, kdy jsem si recept poupravil, podle našich chutí. Polévka je výborná, rychlá, hodně sytá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 12. 2020 23:00
recepty73: Páči. Dala som si do obľúbených, určite urobím.
22. 12. 2020 22:49
tejaja: Eja57: savlinka: ...děvčata, jsem rád, že se Vám polévka líbí ...děkuji
20. 12. 2020 13:46
recepty73: Jirko, ja viem, na obaloch sa to takto píše. Ale je to najmenej šetrný spôsob prípravy pohánky. U nás na východe sa pohánka pripravuje odjakživa, aj pohánková múka. A čo mi už babička vždy odmala prízvukovala: Pohánku nikdy nevar. Samozrejme, o rutíne nemala ani potuchy, hoci oveľa viac rutínu je vo vňati pohánky.
Takže ak dávam pohánku do polievky, tak tak, ako som písala. Pokiaľ na iný účel, dám pohánku do misky a zalejem vriacou vodou asi 1-1,5 cm nad pohánku. Zakryjem a zabalím do paplóna. Zvyknem ešte pricapiť vankúšom. A o 25-30 min je pohánka krásne mäkká a môžem používať ďalej.
Takže ak dávam pohánku do polievky, tak tak, ako som písala. Pokiaľ na iný účel, dám pohánku do misky a zalejem vriacou vodou asi 1-1,5 cm nad pohánku. Zakryjem a zabalím do paplóna. Zvyknem ešte pricapiť vankúšom. A o 25-30 min je pohánka krásne mäkká a môžem používať ďalej.
20. 12. 2020 13:46
Krásná polévka a určitě MOC dobrá
20. 12. 2020 10:30
Vrátil jsi mě do dětství mísa polévky u babičky, voňavá a táááák dobrá...jen si myslím, je to hooodně let, že tam byly krupky a ne pohanka....ale jinak je to ona
20. 12. 2020 00:07
tejaja: ...vařil jsem podle receptu, postup je zcela zachován, jen dochucení je výraznější, podle naší chuti
...Terezko, pohance určitě stačí úprava, kterou tu popisuješ, ale i v návodu na obalu pohanky je psáno: proplácnout, zalít a VAŘIT do měkka.
Myslet si o tom můžeme své, vařit podle sebe taky, já vařil podle zdroje, který jsem uvedl... a výsledek byl
...Terezko, pohance určitě stačí úprava, kterou tu popisuješ, ale i v návodu na obalu pohanky je psáno: proplácnout, zalít a VAŘIT do měkka.
Myslet si o tom můžeme své, vařit podle sebe taky, já vařil podle zdroje, který jsem uvedl... a výsledek byl
19. 12. 2020 22:50
Krásna polievka, len...pohánka sa nevarí. Pri tejto polievke by som varila všetko presne podľa receptu a pohánku nasypala do vriacej, už odstavenej polievky. Zakrytú polievku by som nechala ochladnúť na teplotu, kedy sa dá jesť, a vtedy už pohánka v nej bude krásne mäkká.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 20 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 30 minutami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 51 minutami
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 2 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 14 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 14 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Štědračka: Valašská vánoční polévka v sobě spojuje to nejlepší z kuchyně. Ochutnejte!
Chtěli byste své lásce vytvořit sladký moučník ve tvaru srdce, ale nemáte vhodnou formu? Poradíme, jak si ji přizpůsobit.
Další recepty
Suroviny: brambory, pohanka, máslo, cibule, mouka hladká, houby sušené, vejce, česnek, majoránka, kmín drcený, pepř mletý, sůl, zelená nať
Valašská štědračka - polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvgv
7 názorů