Valašská syrnica
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 853 kJ / 1 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,78 g |
Tuky | 60,36 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 71,22 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Lidová strava na Valašsku; www. Dadalova kuchařka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2018 20:14
20. 6. 2012 19:15
20. 6. 2012 17:27
potřebovala bych na Vás kontakt ohledně Vašich recetů a fotek. Děkuji Andrea Lišková, andrea.liskova@mfdnes.cz
17. 3. 2012 20:45
krásná polévka v neméně krásném porcelánu
17. 3. 2012 10:25
17. 3. 2012 10:10
17. 3. 2012 09:57
Eli, ale ty talířky se mi líbí také, na podobné se pamatuji Loni jsme stěhovali z mamčina bytu věci a dcera si schovala jednu polévkovou mísu, kterou babi dostala jako svatební dar a to jí je dnes 91 let. Já mám ještě svoji, 41 let starou také
Tu Dadalovu kuchařku jsem si ale uložila, možná právě v ní najdu některá jídla, která jsem v mládí měla moc ráda, ale postup neznám
17. 3. 2012 08:13
Jo a ještě máš stejný hluboký talíře, máš i mělký? Mně zbyly jen 2 a hlídám je jak....
17. 3. 2012 07:58
16. 3. 2012 23:38
http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polh.html
Je to kategorie valašský domikát.
16. 3. 2012 23:18
Na brouzdání za informacemi o nejrůznějších druzích kuchyní a klasických i regionálních receptech je Dadalova kuchařka bezvadná a listuji v ní často. Vlastně se mi ještě nestalo, abych tam nerozlouskla kdejaký kulinární "oříšek". Navíc se člověk dozví i něco o vývoji vaření apod.
Oproti původnímu receptu jsem v závěru přidala cukr a ocet, protože mi to přopadalo malinko plané. Ale doporučuji zkusit, o tvarohu jako základu polévky jsem také neměla tušení...
16. 3. 2012 22:46
16. 3. 2012 22:41
16. 3. 2012 22:06
16. 3. 2012 22:04
Moc hezky navařeno+9
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 2 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 3 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 45 minutami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 1 hodinou
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 3 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 3 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 3 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Uvařte si valašský domikát: Snadnou polévku, jíž dodává pikantní chuť ovčí sýr brynza
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Další recepty
Tématické fráze: oklihlý tvaroh uklihlý tvaroh oklihlý tvaroh domácí uklihlý sýr uklihlý tvaroh oklihlý polévka syrnica uklihlý tvaroh recept oklihly syr domikát recept na oklihlý tvaroh dadalova kuchařka jak nechat uklihnout tvaroh recept na oklihli tvaroh uklihly tvaroh jako syr oklihlý tvaroh recept dýnová polévka podle polh recepty dadalova kuchařka oklihlý tvarohový krém oklihlý tvaroh recept
Suroviny: tvaroh měkký, vývar, kmín celý, mouka hladká, smetana, vejce, brambory, cukr, ocet, sůl
Valašská syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL95
25 názorů