jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Domácí bílý chléb

Domácí bílý chléb
nahoru
Domácí bílý chléb Domácí bílý chléb Domácí bílý chléb Domácí bílý chléb
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatní

Suroviny:

1/2 kg hladká mouka,
2 menší, uvařené a nastrouhané brambory,
1,5 kávové lžičky soli,
1,5 polévkové lžíce kmínu,
1,5 polévkové lžíce octa,
1,5 kávové lžičky cukru,
40 g droždí
220 - 230 ml vody

Postup přípravy receptu

Do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, sůl, kmín a ocet. V hrníčku zaděláme z vlažné vody, cukru a droždí kvásek, přidáme do mísy a zaděláme tužší těsto (kuchyňská mechanizace se hodí, ale ne každá správně zadělané těsto utáhne ;-) Zadělané těsto necháme zhruba hodinu a půl kynout v míse. Pak z těsta vyválíme dva bochníčky, které položíme na pomoučněný plech.
A teď ta největší atrakce - pečení:
Předem si rozpálíme troubu na 150°C, dolů do trouby strčíme kastrůlek s vodou. Bochníčky lehce potřeme vodou a 20 minut pečeme. Po 20ti minutách zvýšíme teplotu na 200°C a ještě zhruba 35 minut dopékáme. Během pečení potíráme bochníčky vodou.

Poznámka

Těsto bramborama trošku řídne, tak s vodou opatrně (záleží dokonce na tom, jestli jsou brabmory vařené v den přípravy nebo den předem. Pak jsou trochu sušší). Vody tedy raději míň a během vymíchávání po troškách přilévat.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí bílý chléb"

autor: Pavlína (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.12.2013 17:00:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chleba mi z boku celý prasknul, co dělám špatně??? může to být tím, že jsem začínala 15 minut na 250 a pak teprve přešla na 150 stupňů?

autor: Martina29
vloženo: 29.01.2013 18:16:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už to kyne smajliksmajlik, tak jsem zvědavá jak se povedesmajliksmajlik

autor: Luciferka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2013 14:06:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím o radu, dělám vše podle postupu, chlebík je výborný, ale mám ho pořád dost nízký, co s tím?Díky za pomoc smajlik

autor: Tomáš (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.01.2013 12:37:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pekař: mám novou domácí pekárnu a chci zkusit nějaký dobrý chléb upéct. Rád bych nějaký recept . Děkuji tomáš Boroš tomasboros@seznam.cz

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.11.2012 09:17:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucie:nějak se mi umazal kus textu. Do těsta jsem přidala lněné semínko...

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.11.2012 09:15:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsme dojedli kupovaný chléb a obchody o víkendu na vsi zavřené, tudíž jsem se pustila do pečení a tento recept je jednoduchý a výsledek je výborný. Do těsta jsem a už zbyl jen kousíček.

autor: magdalenka
vloženo: 15.07.2012 14:51:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Len som piekla opačne, ako píšu v postupe - najpr na 200 stupňov a potom asi na 160 stupňoch som dopekala...smajlik

autor: spagetka
vloženo: 15.07.2012 14:47:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jak to že jsem nehodnotila, dyk ho dělám smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 15.07.2012 14:46:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka:hezounká fotečka a tedy i velmi chutný chlebík smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 15.07.2012 14:11:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechcelo sa mi do obchodu, tak som sa rozhodla pre tento recept, foto prikladám, chuťovo výborný! Miesila som ručne, nechcelo sa mi vyťahovať DP, mám rada prácu s cestom.

autor: pekař (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.07.2012 11:17:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zašlu osvědčené recepty na pravý kváskový chleba našich babiček.To co pečete,jsou buchty z kvasnic,ale pravý zdraví prospěšný chleba je pouze kváskový,z žitné mouky.Zkuste péct chleby podle osvědčených starých receptů,jsou super a velmi jednoduché z 5 surovin z toho jeden je kmín,který nemusí býtsmajlikTakže mouka,kvásek,voda a sůl.Toť všesmajliksmajlik

autor: Věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2012 10:25:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělý recept na chléb.Povedl se na poprvé a chutnal celé rodině.Děkuji a doporučuji vyzkoušet smajliksmajliksmajlik

autor: Rezident (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.04.2012 18:28:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chleba výbornej, jen se mi vždycky připeče spodní stranou k pečícímu papíru. Poradí někdo????smajlik

autor: Michel (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2012 17:48:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem si ho upekla. Je úplně super. Zítra peču znova.!!!!!smajliksmajlik

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.03.2012 13:22:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já doma místo brambor,přidávám rozmočenou patku z chleba.nám to víc chutná

autor: Popelka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2012 21:11:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

:) už jsem tenhle chlebík dělal 2x a pokaždé jsme místo bochánků měla placky, až teď když si čtu vaše komentáře už asi vím čím to bylo :) takže příště to snad dopadne líp :)smajlik

autor: nver (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.02.2012 13:12:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je supersmajlik

autor: slavka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2012 12:20:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Myslím tím,jako v troubě se rozjely a jsou z nich spíše placky než bochníksmajlik

autor: slavka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2012 12:18:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No já jej zrovinka dělám v troubě,ale zdá se mi,že moc nevykynul,jsou takové rozjetější..čím to asi bude si lámu hlavu.smajlik

autor: qwery (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2012 14:45:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikkolik dni vydrži

autor: judita havlinová (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.10.2011 15:53:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den
tohle je dobrý recept smajlik.

Domácí chléb v troubě
1/2 kg hladká mouka
2 menší,uvařené a nastrouhané brambory
1,5 kávová lžička soli
1,5 polévková lžíce kmínu
1,5 polévková lžíce octa
1,5 kávová lžička cukru
40g droždí
220-230 ml vody

tak a postup tam je nepsanej to snad vidíte ne?

zatím nashledanou a pěkně se mejte naschledanousmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.12.2010 16:16:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

muj nazor na vykynuti a splasknuti je >> velke mnoztsvi drozdi, normalne by melo stacit okolo 8-10g namisto 40g drozdi

vloženo: 04.06.2010 00:17:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Před chvílí jsem dopekla, už jsme stihli i ochutnat a je opravdu výborný. Přidávám další bodík...

autor: sára (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.01.2010 14:40:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji moc Cathleen!!! Ano, určitě jsem měla těsto překynuté.smajlik Držela jsem se totiž receptu, že má kynout 1,5 hod. Jenže mně během 1 hod. ten objem zečtyřnásobilo a pak splasklo, takže mnohem podstatnější je TVÁ informace, že má objem zdvojnásobit. Ještě jednou moc díky! Jinak na chuť byl dobrý, i když ten můj měl více podobu placky než bochníku.smajlik

autor: cathleen
vloženo: 10.01.2010 09:07:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sáro, pokud ti těsto samo splasklo, asi bylo překynuté. Nechávám ho kynout tak 45min (a to mám v kuchyni chladněji než jinde v bytě) - mělo by zdvojnásobit objem. Pokud ho hned pak nemůžeš zpracovat, jen ho pořádně prohněť (tím ho přetužíš) a ono může kynout znovu, do doby, než z něj uděláš bochník.
A když se ti jakékoliv kynuté těsto lepí, podsypávej ho (s citem) hladkou moukou.smajlik

autor: sára (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.01.2010 21:11:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak nevím, kde se stala chyba, ale těsto mi krásně nakynulo (během 1h.15min) a během následujících minut zplasklo. Pak jsem chtěla vytvarovat bochánky, ale nešlo to, těsto se šíleně lepilo a místo bochánku byla plackasmajlik Nevíte čím to? Dělala jsem to přesně podle návodu, kromě brambor, ty jsem tam nedala, jde to prý i bez nich.

autor: sunabi
vloženo: 22.11.2009 12:22:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Akorát nechávám vykynout těstosmajlik narozdíl od posledně jsem to teď zkusil bez kmínu ale se sezamovým semínkem a do kvásku jsem přidal trochu mléka - každopádně výborný recept - už při prvním pokusu mi vzniklo něco co bylo blíž chlebu než čemukoliv jinémusmajlik

autor: MIRKA108 (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2009 00:18:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikCHLEBA UŽ PEČU DLOUHO Vyzkoušla jsem i se všemi druhy semínek (lněná ,kmín sezam i loupanou slunečnici je to mňamka

autor: zuzana (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.10.2009 16:26:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pekla jsem poprve a vynikající.uděluji bodíksmajliksmajlik

autor: LLilaa
vloženo: 25.08.2009 10:20:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem se konečně rozhodla upéct chleba v troubě, tento recept je velmi jednoduchý a rychlý.
Byla jsem včera hrozně nadšenásmajlik, je výborný-jen jsem ho tedy pekla dlouho.
Takže moooc díky za tento recept, chleba už nekupujismajlik
Samozřejmě dávám bodíksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 24.03.2009 13:43:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na 1 chlebík dávam 1/3 droždia, úplne to stačí. Ale do pekárne, ak ide do rúry možno treba viac. A rasca je v chlebíku ozaj veľmi dobrá, chlebík potom krásne voniasmajliksmajlik

autor: bazalka
vloženo: 24.03.2009 13:01:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tenhle chleba je opravdu výborný. Dávám jen o něco méně droždí - 30g a o něco více vody- 250ml. Bochník ještě nechám cca 20 min. kynout. Peču na pomoučeném pečícím papíru. Zapeču cca na 220°C, aby se těsto zatáhlo, asi 10 min.. Pak stáhnu na 175°C a dopékám. Během pečení také potírám slanou vdou. Do hodinky by mělo být upečeno.smajlik Kastrůlek v troubě vyrobí páru a díky tomu všemu má chlebík krásnou křupavou kůrku.

autor: cathleen
vloženo: 18.03.2009 10:12:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikTenhle základní chlebík dělám už strašně dlouho, tady chybí napsáno, kolik přidat vody. Dávám asi 220-230ml, dělám jen jeden bochník, máme rádi veliké krajícesmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok - např.: 2014

Tématické fráze

recept na peceni chleba recepty na chleba recept na domácí chleba bílý chléb recept na chléb recepty na chléb chleba recept recepty domácí chléb domaci chleb recepty jednoduchý domácí chléb pečený v troubě recepty na domácí chleba domácí chleba recepty recept na domácí chleba v troubě domácí chléb domácí chleba v troubě domací chleba v troube vyborny výborný domácí chléb domácí chleba z trouby pečení chleba v troubě domácí chléb v troubě domaci chleb recept pečeme chleba chléb recepty domácí bílý chléb recepty na chleba z domácí pekárny domaci chleba recept recepty na domácí chléb recept chleba recept na chleba pečení chleba domaci chleba recept do trouby domácí chléb pečený v troubě recept chléb chléb recept recept domácí chléb recept na domácí chléb domácí chleba bílý chléb recept recepty na pečení chleba pečení chleba recept pečení chleba recepty pečeme v domácí pekárně




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz