Naložená zelenina v soli
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 825 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,28 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 55,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 957 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 59,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato zelenina má docela široké spektrum využití. Do rýže chvíli před dovařením, právě tak do těstovin, scedit, aby zůstala v těstovinách, do polévek zeleninových i vývarů a zapražených. Do sekané, do karbanátků atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2021 23:48
Moje kamarádka měla recept na 1 kg zeleniny 1kg soli, já dala třetinu a ještě je to moc. Jenže sůl je v tomto případě jediný konzervant. Mám to v lednici už měsíc a je to v pořádku. Dávám dvě lžíce asi na 6 porcí. Jinak dávám do rýže a kam se hodí. Místo soli .
14. 10. 2021 12:52
Dělám každoročně zeleninu v soli. Dnes jsem umlela podlé Vás, akorát jsem dala cibuli a míň soli.
11. 10. 2021 22:48
jj i já jsem to kdysi dělala cca 40let zpět zelenina byla super nekazila se,ale i po propláchnutí to stejně bylo moc slané,tak jsem od toho upustila,je pravda,že jsme tenkrát hledali jak zeleninu uchovat,mrazáky nebyly,tak jsme se snažili,dnes je to jiná,většinou si zeleninu nastrouhám a dám zamrazit,je to velká výhoda::Jinak se dá uskladnit kdo má dobrý sklep do písku,my bohužel tuto možnost nemáme!!
11. 10. 2021 16:18
Kdysi jsem to zkoušela, a bylo to strašně slané! Chuť zeleniny přehlušila sůl, dát do polévky a byla přesolená.:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 11 minutami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 2 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Jak uskladnit petrželovou nať. Uchovejte si zásoby petrželky na dochucování pokrmů
Další recepty
Suroviny: mrkev, petrželka kořenová, celer, pórek, kedlubna, kapusta růžičková, květák, libeček, petrželka zelená, cibulka lahůdková, sůl,
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
4 názory