Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 398 kJ / 1 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 3,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140,04 g |
Sůl | 350,00 g |
Sacharidy | 314,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento úžasný recept jsem před lety našla na stránkách Labužník a zde ho uveřejňuji se svolením jeho autorky Pekařky. Recepty mnou vložené většinou nechválím, ale v tomto případě si doporučení neodpustím. Opravdu vyzkoušejte, je to fantastické...
Původní znění receptu naleznete zde http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=25737
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2017 16:40
Tak jsem nedavno tento recept vyzkousela a bohuzel musim konstatovat, ze u nas to byl propadak. Ostatni clenove rodiny byli teda ochotni to tak nejak obcas jist, ale mne z toho bylo vzdycky hned po jednom soustu uplne spatne. Prislo mi to hrozne slane, a to jsem tam dala soli podle navodu. Takze u nas to neproslo - ale nenechejte se tim ostatni odradit, treba to proste jen neni muj styl.
20. 9. 2016 10:51
Ano, černé olivy. Tak ať chutná...
20. 9. 2016 10:27
Můžu se zeptat, co jsou na fotkách ty černé kousky? To jsou černé olivy? Díky. Recept vypadá úžasně, určitě vyzkouším. Takovéhle zeleninové mňamky můžu.
9. 9. 2016 19:17
Určitě moc dobré, tento styl nám chutná Díky dobré duši, která vytáhla do oběhu.
8. 9. 2016 17:20
Touto naloženou zeleninou jsem nadchla své kolegy a kolegyně na konci školního roku. Hlavně ten květák neměl chybu. Recept je super, i když dáte méně druhů zeleniny, měla jsem jen květák, mrkev a kedlubny. Doporučuju
7. 11. 2015 14:23
Vyťahuje na svetlo tento skvelý recept, dnes zeleninu nakladám zas...
DOPORUČUJEM!
DOPORUČUJEM!
19. 9. 2012 09:10
Ak máte zdroj zeleniny, urobte si toto, je to fantastické!
10. 6. 2010 01:02
Vyzkousim, posilam 7+ .
9. 6. 2010 23:16
To musí být pochoutka určitě vyzkouším
9. 6. 2010 20:39
Ona je to vlastně konzervovaná zelenina (pouze tím naložením do soli), vydrží prý bez úhony nejméně půl roku. "Prý" píšu proto, že u nás dlouho nevydrží, to vím z doslechu.
Takže se podává jako příloha (nebo obloha) k masu, pečenému nebo grilovanému, prostě všude tam, kde se servírují například kyselé okurky apod. Vzhledem k tomu, že sůl se docela "zažere" do zeleniny, rozhodně to není salát jako takový. Na to má moc výraznou chuť, i když se přiznám, že já klidně spořádám misku na posezení a bez výčitek ( na tlak to nebude zrovna lék... )
Takže se podává jako příloha (nebo obloha) k masu, pečenému nebo grilovanému, prostě všude tam, kde se servírují například kyselé okurky apod. Vzhledem k tomu, že sůl se docela "zažere" do zeleniny, rozhodně to není salát jako takový. Na to má moc výraznou chuť, i když se přiznám, že já klidně spořádám misku na posezení a bez výčitek ( na tlak to nebude zrovna lék... )
9. 6. 2010 20:32
Elizo a takto naloženou zeleninu konzumujete jen tak, nebo jsi zkoušela třeba udělat salát s přidáním tatarky atd.
Jinak nápad super, ještě jsem to neslyšela. Jen si nedovedu představit doma ty obličeje, když bych před ně postavila talíř zeleniny. To okurky, feferonky, cibulky, utopence - to můžou
Jinak nápad super, ještě jsem to neslyšela. Jen si nedovedu představit doma ty obličeje, když bych před ně postavila talíř zeleniny. To okurky, feferonky, cibulky, utopence - to můžou
9. 6. 2010 20:21
Jani, doporučuji udělat co nejdřív. Já jsem byla překvapená, o jakou dobrotu jsem se nechala tolik let připravovat... Teda doufám, že to bude chutnat, ale myslím, že ano.
9. 6. 2010 20:01
Hupsssssssssssssss, téééda, Eli, to určitě udělám a to si ukládám a doufám teda, že to najdu, až to budu potřebovat
9. 6. 2010 19:53
Šárko, právě kedlubna je všech kousků nejvyhledávanější a zmizí jako první...
9. 6. 2010 19:40
určitě vyzkouším, a nezapomenu přidat hooodně kedlubny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 8 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 3 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 4 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 5 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 6 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: naložená zelenina v soli zelenina v soli nakládana mrkev solená zelenina zelenina naložená v soli sterilizace zeleniny nakládané okurky bez sterilizace křupavá zelenina nakladane kedlubny nakládání mrkve slaný nálev na zeleninu nakládaná kedlubna nakladany kvetak bez sterilizace mrkev v soli grilovana nakladana zelenina zelenina ve slaném nálevu mrkev naložena v soli sterilizace mrkve nakládané kedlubnové zelí naložená zelenina v nálevu
Suroviny: květák, mrkev, kedlubna, zelí bílé, kapie, cibule, voda, sůl mořská, feferonka, voda, ocet, cukr, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyVn
18 názorů