Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso a červené víno k sobě výborně ladí a chuťově se krásně doplňují. Tyto křehké kousky hovězího masa pomalu dušené na víně se zeleninou, bylinkami a česnekem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,14 g |
– nenasycené | 0,36 g |
–– mononenasycené | 0,24 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí maso a červené víno k sobě výborně ladí a chuťově se krásně doplňují. Tyto křehké kousky hovězího masa pomalu dušené na víně se zeleninou, bylinkami a česnekem…
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro…
Králičí maso je nejen zdravé, ale i velmi chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině, zalité vínem a pokladené plátky anglické slaniny bude maso šťavnaté a…
Možná maďarského spisovatele Móra Jókaie neznáte, ale jeho fazolovou polévku (Jókai bableves) určitě musíte vyzkoušet. Šťavnaté vepřové maso, voňavá zelenina i pikantní…
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli opékejte, dokud nezačne hnědnout. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kostky (1,5 – 2 cm) a přidejte k cibuli. Za…
Pokud máme sušičku potravin, můžeme si díky ní oblíbenou zeleninu do polévek uschovat. Vyhneme se tím znehodnocení zeleniny a výslednou směs můžeme používat i všude tam,…
Hovězí maso očistím, prošpikuji, osolím, opepřím a nechám smažit na oleji v hrnci (který se dá dát i do trouby), aby se zatáhlo. Až maso bude zatažené, vyndám ho z hrnce…
Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme…
Telecí maso pokrájíme na kostky a vložíme do zapékací mísy. Všechnu zeleninu zbavíme slupky. Mrkev, cibuli, celer a petržel pokrájíme na kostky a přidáme k masu. Dále…
Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý…
Porce masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme 2-3 lžíce másla a maso na něm opečeme z obou stran dohněda. Přisypeme drobně nakrájenou…
Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka. Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú…
Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl. Když…
Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso, pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého…
Kroupy propláchneme a necháme stát, pak vaříme asi 30 minut v osolené vodě, až budou měkké. Scedíme a propláchneme studenou vodou.Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno,…
1/ Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. 2/ Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a…
Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, najemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. V průběhu…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na přepuštěném másle necháme rozehřát na nudličky pokrájený špek a vložíme maso. Opečeme z obou stran dozlatova, až se…
Do tlakového hrnce dáme omyté maso, všechnu zeleninu a koření, osolíme a dáme vařit na 40 minut. Uděláme drobení z 1 vejce, krupice a hrubé mouky. Nesmíme ho solit a…
Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli a petržel na drobné kostičky, česnek posekáme nahrubo. Vše vložíme do pekáčku, přidáme koření, tymián, osolíme a opepříme.…
Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek na čtvrtkolečka. V kastrolku zpěníme máslo a zeleninu na něm dožluta…
Veškerou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Přendáme do velké mísy, kde rovnoměrně obalíme v olivovém oleji, osolíme a opepříme.Poklademe na pečicím…
Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme…
Do vařící se vody dáme srdíčko, kuličky pepře, nakrájenou cibuli na kousky a necháme vařit téměř doměkka. V tuto chvíli přidáme celer a petržel, které pokrájíme na malé…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Nesnědlo se? Nevadí! Češi zachránili už 15 000 porcí jídla
Pečeme s Ivou: Sladký trhací moučník s názvem „sloní uši“ voní do daleka. Loupete plátek za plátkem a nemůžete přestat!
Jednoduchá zmrzlina ze sáčku chutná i pobaví: Stačí na ni jen pár ingrediencí a hotová je díky malému kouzlu za chviličku