Smažený květák bez vaření
Oblíbený smažený květák v trojobalu není nutné vždy předvařovat, můžeme zkusit tuto jednodušší a rychlejší variantu. Syrový květák nakrájíme na plátky, ty pak obalujeme a smažíme. Plátky se prosmaží rovnoměrně, lépe než když smažíme růžičky vcelku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 174 kJ / 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,12 g |
Tuky | 20,10 g |
Vláknina | 0,24 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 393 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 2,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Měla jsem zbytek sezamu, tak jsem ho přidala do strouhanky, ale nemusí tam být. Tyhle plátky se na rozdíl od růžiček velice dobře smaží, stejnoměrně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2023 16:03
19. 2. 2023 15:08
31. 8. 2022 13:32
31. 7. 2022 11:25
29. 7. 2022 11:33
28. 7. 2022 07:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 1 hodinou
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Právě bylo uvařeno:
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 13 minutami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 41 minutami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 41 minutami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 42 minutami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 4 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Aby květák po uvaření zůstal hezky bílý, na to existuje několik metod. Jednou z nich je přidat do vody trochu mléka
Jak jednoduše obalit květák? Vyzkoušejte tento jednoduchý trik
Šťáva z ovoce a zeleniny je plná vitaminů a prospěšných látek. Ale co udělat s drtí? Přinášíme nápady na její zužitkování
Další recepty
Suroviny: květák, vejce, strouhanka, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, tuk na smažení
Smažený květák bez vaření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Qll
6 názorů