Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s karamelizovaným zelím je jedním z nich.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 064 kJ / 2 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,31 g |
Tuky | 107,47 g |
Vláknina | 26,10 g |
Cholesterol | 594 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 329,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ze zelí vyřízneme tvrdý střed a postupujeme až do požadované váhy odebíráním listů. Zbylá menší hlávka zelí vydrží pak mnohem dále než půlka nebo čtvrtka zelí, kterou bychom odkrojili a zabalili do fólie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2023 13:38
zuzi777a: děkuji za komentář - kousek je málo já to mám moc ráda i nezapečené krásný den
4. 12. 2023 13:26
Zrovna mi čeká v ledničce kousek zelí. Dnešní večeře budou flíčky! Děkuji za tip!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Banana split
Přidáno před 16 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 14 minutami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 36 minutami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 59 minutami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 3 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 6 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 6 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 7 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 8 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně uvařit těstoviny al dente
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Suroviny: těstoviny flíčky, zelí bílé, sádlo, slanina, sůl, cukr, pepř, vejce, sádlo, strouhanka
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6NE9
2 názory