Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka
Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s citronovou polevou. Krok za krokem si s námi můžete tyto lahodné věnečky připravit i vy doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 094 kJ / 4 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,58 g |
Tuky | 165,49 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,39 g |
Sacharidy | 541,30 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2024 15:55
9. 3. 2024 14:15
5. 3. 2024 22:57
5. 3. 2024 20:44
5. 3. 2024 20:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 5 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 7 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 10 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 2 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 3 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 3 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 3 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 4 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 4 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Další recepty
Suroviny: voda, mléko, máslo, cukr krupice, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, žloutek, cukr krupice, pudink vanilkový, máslo, rum, lusk vanilkový, cukr moučkový, šťáva citronová, med, olej
Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnlD
5 názorů