Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z květákových řapíků s ředkvičkami

Květák je v naší kuchyni velmi tradiční surovinou. Na tento salát však nebude potřeba jeho bílých růžiček, ale řapíků z listů. Očištěné a povařené je dochutím octem a cukrem, přidáme k nim ostatní zeleninu a můžeme podávat. Třeba jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 3 min

18 min (15 min příprava + 3 min tepelná úprava)

20. 3. 2024 09:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 441 kJ / 344 kcal
Bílkoviny24,63 g
Tuky2,96 g
Vláknina40,17 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 660 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy34,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z řapíků lze udělat nejen košťálovou polévku ale zkusily jsme s kamarádkou udělat i tento salát, všem chutnal a nikdo neuhodl z čeho je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

22. 4. 2024 19:57

Merylas: :-) Děkuji za komentář a přeji krásný večer :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 4. 2024 19:44

Moc dobrý nápad, jak využít zeleninu beze zbytku. :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 3. 2024 11:53

srettka: :-) děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

srettka

20. 3. 2024 11:51

To zní zajímavě. Já listy květáku zase využívám do květákové polévky:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: květák, sůl, cukr krupice, ocet rýžový, mrkev, ředkvičky, cibulka jarní, celer, paprika čerstvá červená, šťáva citronová, petrželka

TopRecepty.cz

Salát z květákových řapíků s ředkvičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLn8