Křehký jablečný závin
Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové těsto nahradit touto křehkou variantou našich babiček. Mlsné jazýčky naši snahu jistě ocení.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 13 379 kJ / 3 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,29 g |
Tuky | 231,21 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 222,39 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
My doma nemáme rádi jablkové záviny, ale tento recept jsem zdědila po mamince, tak ho občas upeču a jen se po něm zapráší. Včera jsem pekla z tohoto těsta tzv. "soukromé záviny", tj. udělala jsem malinké a bylo jich 7.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 1. 2018 12:24
Jak to udělat, abych v závinu neměla zákalec?
Chutná jako neupečené těsto.
Chutná jako neupečené těsto.
27. 1. 2017 23:10
tak jsem dnes zkusila poprve a rovnou tri davky najednou, radeji jsem misto 3 her dala jen 2 a ctvrt, testo bylo pruzne a tak akorat, myslim ze 3 hery by bylo moc. Dekuji za recept.
18. 1. 2017 19:36
Maja: Fotky nejsou moje, tímto děkuji mirca75 za fotečky. Jak se závin balí už jsem připsala.
18. 1. 2017 19:30
Maja: Těsto se nebalí jako klasický závin, jen se přehne přes jablka, spoj se pevně prsty uzavře a závin se položí na plech spojem dolu. Konce se přehnutím také uzavřou.
Zapomněla jsem napsat u receptu, že před balením posypu těsto trochou strouhanky, pokapu máslem, rozložím jablka, dám rozinky, ořechy, skořici, opět posypu strouhankou a pokapu máslem.
Omluvte starou bábu, že se občas splete při popisu receptu, raději totiž peče.
Zapomněla jsem napsat u receptu, že před balením posypu těsto trochou strouhanky, pokapu máslem, rozložím jablka, dám rozinky, ořechy, skořici, opět posypu strouhankou a pokapu máslem.
Omluvte starou bábu, že se občas splete při popisu receptu, raději totiž peče.
28. 12. 2016 20:33
Výborný recept, snadný, dobře se krájí a ještě lépe jí
22. 12. 2016 16:08
Bohužel, těsto se mi zprvu líbilo pro suroviny, fotky. Tím to ale skončilo. Když se mi podařilo spojit všechny suroviny, těsto se neustále neskutečně lepilo a ani po přidání x množství mouky se s ním nedalo pracovat. Když už jsem konečně vytvořila jeden závin, ten se mi po přenesení rozpadl. Děs, už nikdy !!
7. 2. 2016 18:39
úžasný opravdu se povedl dnes jdu dělat další udělala jsem jak píše mirca75 tkz. soukromé záviny . a opravdu byli moc dobré
7. 2. 2016 18:27
úžasný opravdu se povedl dnes jdu dělat další udělala jsem jak píše mirca75 tkz. soukromé záviny . a opravdu byli moc dobré
31. 10. 2014 09:31
Maja: na rozválené těsto položíte jablíčka jako je na obrázku a z té strany, kde jsou jablíčka, shrnete malinko okraje těsta, těsto stáčíte do tvaru závinu. Tak se těsto dostane mezi jablíčka. Zkrátka náplň není po celé šíři plátu těsta, jen na části, odkud stáčíte. Ta fotografie je velmi názorná. Prostě takto připravený plát s náplní sbalíte, ale od jablíček ne od prázdné části.
31. 10. 2014 09:25
Dneska vyzkouším!!! Ale prosím - jak závin balíte? Není mi to jasné podle té rozložené fotky a pak fotky výsledku, kde je těsto i uprostřed.
15. 6. 2014 10:43
Výborné a jednoduché těsto. Štrůdl se z něj tvořil dobře, těsto se nelepilo. Dřív jsem většinou dělala těsto ze 100% tuku, ale toto je lepší.
11. 5. 2014 18:21
Štrůdl je vynikající. Jen se po něm zaprášilo. Budu muset upéct znovu. Děkuji za recept
27. 10. 2013 09:35
Kuchař všeho zla: Máš pravdu kuchaři všeho zla!
27. 10. 2013 09:30
Určitě to upečte protože se pak krásně jí :)
26. 10. 2013 18:18
Stojí to za nic vše se mi to rozpadlo :(
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 11 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 12 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 21 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 41 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Výborný rychlý jablečný štrúdl bez kynutí: Nadýchané těsto a šťavnatá náplň tvoří dohromady dokonalou dvojici
26 jablečných moučníků: Ochutnejte ty nejlepší koláče, záviny a buchty na plech
Kulinární putování po Vídní: Kde si dát Sachr, kam zajít na buchty a kde vám dají řízek přes celý talíř?
Další recepty
Tématické fráze: jablečný zavin jablečný závin recept zavin závin jablečný recept na jablečný závin křehký jablečný štrůdl jablkový závin krehky strudl jablečný závin z listového křehký jablkový závin výborný jablečný závin jablečnýzávin jablečné záviny recepty na jablecny zavin závin z křehkého těsta recepty jablečný zavin závin recept recept jablecný závin jablečný štrůdl jablečný závin
Suroviny: mouka hladká, žloutek, máslo, voda, jablko, rozinky, ořechy, skořice, máslo, strouhanka, vejce
Křehký jablečný závin
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qnz7
39 názorů