Jablečný závin

Denisa Kuchařka:

Moučníky , Záviny, rolády 18 názorů

58

Suroviny

300 g hladké mouky
100 g cukru moučka
100 g másla (hery)
1 celé vejce
prášek do pečiva
1/8 l mléka
náplň:
1 kg jablek
4 lžíce cukru krystal
1 skořicový cukr
rozinky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, mouč. cukr, máslo, vajíčko a prášek do pečiva spojíme na vále v hladké těsto.

  2. Pak rozdělíme na dva díly, které rozválíme. Jablka oloupeme nastrouháme. Dáme na těsto posypeme cukrem a skořicí dáme rozinky. Zavineme a potřeme vajíčkem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi 40 min. Vychladlý pocukrujeme .

Poznámka

Když nemám čas na štrůdl dělám na plech jako buchtu. Je velmi křehký a vynikající. Je od mojí babičky.

Omlouvám se za fotky tentokrát se mi tedy vůbec nepovedly

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 318 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný závin

  • banjop banjop(neregistrovaný)

    Zdravim,doufám,že ostatním tady nebude vadit,když přidá svůj názor chlap. Závin vynikající,jen byl problém s těstem,bylo poněkud mazlavější,,ale po přidání trochy mouky o.k.,zatím jsem lepší nejedl.I doma byla pochvala,takže díky za super recept;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dnes jsem tak:-p:-pé upekla: Závin je výborný a jde krásně zpracovat.
    Všichni jsme si pochutnali.

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Je skvělý!:-) Dělala jsem závin a opravdu se poved. Těsto šlo rozválet moc dobře. Příště vyzkouším jako koláč. Všem moc chutnal.:yes:

    Odpovědět

  • jeny jeny(neregistrovaný)

    Také mi těsto nešlo vůbec válet, nechápu jak se z tohoto těsta někomu povedl závin :-O. Ale jako koláč na plech byl moc dobrý, i když byl problém těsto do velikosti plechu rozválet:-).

    Odpovědět

  • senky senky

    Právě jsem šoupla do trouby plech s tímto koláčem:yes::yes: podle Mirca75 jako mřížkový koláč, jen jsem na jablka ještě rozprostřela sladký pevný sníh ze 4 bílků(čekaly v ledničce na spotřebování);-)
    Těsto mi vypracovala pekárna;-):-) dala jsem jen 100ml mléka a přidala polévkovou lžíci hl. mouky. Nemyslím si, že by z těsta nešly vyválet placky na záviny.....těsto bylo vláčné, dobře se válelo, netrhalo se:-) příště vyzkouším jako štrůdlík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ráďa Ráďa(neregistrovaná)

    :no::no:Snažila jsem se přesně podle receptu ale už při zpracování těsta se mi zdálo málo mouky, a taky to tak bylo, musela jsem hooodně přisypat aby se to dalo vypracovat a vyválet, no zřejmě té mouky bylo i tak málo, závin v troubě prasknul a tekla z něj šťáva

    Takže za mě jako závin se to upéct nedá, možná by to šlo jako tu buchtu ale to jsem nezkoušela....

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Syn má mít na dnes štrůdl do školky. Hledala jsem recept a našla ten váš. Je tak jednoduchý na přípravu, těsto vláčné a ta vůně. Vynikající! Jsem z něj nadšená :-)

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Si asi děláte srandu. Zajímalo by mne jak jste mohli těsto přpravené podle tohoto receptu vyválet. Musel jsem tam přidat snad 200g mouky navíc!

    Odpovědět

  • Lucinka75 Lucinka75

    kam zmizelo v receptu mléko? Patří určitě do těsta že ?:-)

    Odpovědět

  • mousinek mousinek

    je to delikateska, dnes jsem tehle uzasny zavin pekla a proste mnamka:-K:yes:

    Odpovědět

  • PetulkaKubicek PetulkaKubicek

    Deniso,

    děkujem za príííma recept. :yes: Prvně jsme pekli ve středu a dnes (pátek) to jdu zopakovat, protože závinek zmizel. :-D

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(autorka receptu)

    Ahoj mirca75 vůbec mi nevadí že jsi přidala fotečky aspoň jich je víc a jinak řešené . Je to paráda a děkuji za fotečky i bodík co se týče mlíka někdy nedávám žádné ale přidám vajíčko .

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Deniso:-)tak posílám slíbené fotečky.Je jich trošku víc,ale snad se nebudeš zlobit-už jsem taková;-).Část hladké mouky jsem nahradila celozrnnou pšeničnou a koláč jsem dělala na způsob mřížkového.Koláč je opravdu křehký a moc dobrý:-p.Určitě jsem nepekla naposledy,jen zkusím dát příště míň mléka-jen 100ml-měla jsem totiž těsto řidší(lepkavé) a musela jsem trošku přihušťovat:-O;-).Ale to neva,moc nám chutná a to je to nejdůležitější;-).A posílám boďku:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Deniso:-)tak už se to peče a voní tím celý dům:-*.Snad tím udělám kloučkům po ránu radost a věřím že se budou oblizovat až za ušima;-).Fotečky a povídání o jablečné vůni připojím potom:-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    taky máme rádi štrůdly na všechny možné způsoby:-p a tenhle asi vyzkouším jako buchtu na plech, to se mi líbí:yes::yes: +

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo