Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jablečný závin

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

10. 6. 2009 13:44

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 270 kJ / 3 172 kcal
Bílkoviny52,13 g
Tuky100,90 g
Vláknina35,00 g
Cholesterol 522 mg
Sodík 308 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy496,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když nemám čas na štrůdl dělám na plech jako buchtu. Je velmi křehký a vynikající. Je od mojí babičky.

Omlouvám se za fotky tentokrát se mi tedy vůbec nepovedly

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petunka

6. 3. 2021 22:27

To mléko mám dát jako kam ? V receptu ho nikde nevidím... :-O

Zdenča

3. 11. 2017 20:44

Dobrý večer
Můj manžel štrůdl miluje
jablek máme dost tak tento recept ráda zkusím
Zdenča

banjop

13. 11. 2014 15:02

Zdravim,doufám,že ostatním tady nebude vadit,když přidá svůj názor chlap. Závin vynikající,jen byl problém s těstem,bylo poněkud mazlavější,,ale po přidání trochy mouky o.k.,zatím jsem lepší nejedl.I doma byla pochvala,takže díky za super recept;-)

Jana

29. 12. 2013 20:49

Dnes jsem tak:-p:-pé upekla: Závin je výborný a jde krásně zpracovat.
Všichni jsme si pochutnali.

Pavla

30. 7. 2013 10:42

Je skvělý!:-) Dělala jsem závin a opravdu se poved. Těsto šlo rozválet moc dobře. Příště vyzkouším jako koláč. Všem moc chutnal.:yes:

jeny

20. 4. 2013 10:22

Také mi těsto nešlo vůbec válet, nechápu jak se z tohoto těsta někomu povedl závin :-O. Ale jako koláč na plech byl moc dobrý, i když byl problém těsto do velikosti plechu rozválet:-).

senky senky

29. 9. 2012 12:12

Právě jsem šoupla do trouby plech s tímto koláčem:yes::yes: podle Mirca75 jako mřížkový koláč, jen jsem na jablka ještě rozprostřela sladký pevný sníh ze 4 bílků(čekaly v ledničce na spotřebování);-)
Těsto mi vypracovala pekárna;-):-) dala jsem jen 100ml mléka a přidala polévkovou lžíci hl. mouky. Nemyslím si, že by z těsta nešly vyválet placky na záviny.....těsto bylo vláčné, dobře se válelo, netrhalo se:-) příště vyzkouším jako štrůdlík:yes::yes:

Ráďa

18. 11. 2011 15:12

:no::no:Snažila jsem se přesně podle receptu ale už při zpracování těsta se mi zdálo málo mouky, a taky to tak bylo, musela jsem hooodně přisypat aby se to dalo vypracovat a vyválet, no zřejmě té mouky bylo i tak málo, závin v troubě prasknul a tekla z něj šťáva

Takže za mě jako závin se to upéct nedá, možná by to šlo jako tu buchtu ale to jsem nezkoušela....

Marie

2. 11. 2011 12:18

Syn má mít na dnes štrůdl do školky. Hledala jsem recept a našla ten váš. Je tak jednoduchý na přípravu, těsto vláčné a ta vůně. Vynikající! Jsem z něj nadšená :-)

Michal

24. 10. 2011 04:38

Si asi děláte srandu. Zajímalo by mne jak jste mohli těsto přpravené podle tohoto receptu vyválet. Musel jsem tam přidat snad 200g mouky navíc!

Lucinka75

8. 7. 2011 17:35

kam zmizelo v receptu mléko? Patří určitě do těsta že ?:-)

mousinek

8. 3. 2010 23:10

je to delikateska, dnes jsem tehle uzasny zavin pekla a proste mnamka:-K:yes:

PetulkaKubicek PetulkaKubicek

19. 6. 2009 09:59

Deniso,

děkujem za príííma recept. :yes: Prvně jsme pekli ve středu a dnes (pátek) to jdu zopakovat, protože závinek zmizel. :-D

Denisa

15. 6. 2009 11:48

Ahoj mirca75 vůbec mi nevadí že jsi přidala fotečky aspoň jich je víc a jinak řešené . Je to paráda a děkuji za fotečky i bodík co se týče mlíka někdy nedávám žádné ale přidám vajíčko .

mirca75 mirca75

15. 6. 2009 09:02

Deniso:-)tak posílám slíbené fotečky.Je jich trošku víc,ale snad se nebudeš zlobit-už jsem taková;-).Část hladké mouky jsem nahradila celozrnnou pšeničnou a koláč jsem dělala na způsob mřížkového.Koláč je opravdu křehký a moc dobrý:-p.Určitě jsem nepekla naposledy,jen zkusím dát příště míň mléka-jen 100ml-měla jsem totiž těsto řidší(lepkavé) a musela jsem trošku přihušťovat:-O;-).Ale to neva,moc nám chutná a to je to nejdůležitější;-).A posílám boďku:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: strudl zavin těsto na jablečný závin jablečný štrúdl zavin z hery pivní závin s jablky nejlepší jablečné recepty závin s jablky recept na závin závin recept jablečný štrůdl recept štrůdl recept tažený jablečný závin recepty z jablek jablečný recept na štrudl bezlepkový závin dobré recepty jablečné jablečné recepty pivní závin z hery

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, prášek do pečiva, mléko, jablko, cukr krystal, cukr skořice, rozinky

TopRecepty.cz

Jablečný závin

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Lr