Štrúdl 2 v 1
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme tvarohovou a povidlovou náplní. Nahoru posypeme ještě drobenkou a upečeme dozlatova.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 32 471 kJ / 7 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,52 g |
Tuky | 308,96 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 6,16 g |
Sacharidy | 972,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z této dávky jsou 4 větší štrúdly, kdo by je chtěl mít užší a tím i hezčí, udělejte si jich více a nebo zadělejte méně těsta. A ještě jednu poznámku pro začínající kuchařinky. Nepodceňujte nakynutí na plechu před pečením, je tam dost tvarohu a navíc ještě povidla, kdyby štrúdly byly málo nakynuté, těsto se zdrcne a mohl by se vám dole udělat tzv. brousek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2014 17:46
23. 1. 2014 13:46
12. 1. 2014 17:32
Dřív jsem dělala těsto ručně. Teď už dělám těsto jen v pekárně, je to pohodlnější a i líp propracované. Ale pokud je to tvůj rituál, nic proti tomu nemám. Důležitý je výsledek...
11. 1. 2014 21:52
11. 1. 2014 15:21
11. 1. 2014 15:14
18. 8. 2012 21:01
18. 8. 2012 11:20
Pokračování ve 14.12 .....neměla jsem je péct, teď budu tak dlouho chodit, dokud je nes..papám VYNIKAJÍCÍ s dovolením foto a obrovský bod
31. 1. 2011 16:25
30. 1. 2011 21:38
30. 1. 2011 19:42
30. 1. 2011 19:26
P.S. vanilkový cukr si vyrábím sama - nasypu jemný krystal do sklenice a dám do něj vanilkový lusk, možno opakovat vícekrát... při dalších použitích se lusk rozřízne aby zase voněl
30. 1. 2011 19:04
takže,když jsem původně chtěla péci chlebík od cathleen,spáchala jsem tento skvost,neboť pečiva bylo doma dost a já měla nutkáníněco upéci
je to obrovská dobrota s těstem se famtasticky pracuje a vůbec..výrobek se chválí sámneváhejte,vyzkoušejte
dávám bodík a foto(to je nic moc,protože já si s foťákem večer moc nerozumím
nicméně vynikající chuti štrůdlíku to nevadí
P.S.krájela jsem tak,jak vidíte, gdyž jsme na tom Valašsku,tož aby to vypadalo jak frgále
17. 4. 2010 23:26
13. 2. 2010 17:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 5 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 16 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 8 minutami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 1 hodinou
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 1 hodinou
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 2 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 4 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 4 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 4 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: štrúdl jak dlouho se peče štrůdl jak dlouho péci štrůdl štrúdl z kynutého těsta štrúdl s tvarohem co delat aby strudl nepraskl jak dlouho péct štrůdl kynute testo na strudl sstrudl recept recept štrúdl strudl ze stoprocentniho tuku štrůdl na celý plech sstrudl od yanull na kolik péci štrůdl štrúdl na plech jak udělat štrůdl štrúdl kynutý štrúdly tažený zavin ze stoprocentního tuku jak péct štrůdl aby nepraskl
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, droždí čerstvé, žloutek, sůl, rum, majonéza, mléko, tvaroh, tvaroh, smetana zakysaná, cukr vanilkový, vejce, cukr krupice, rum, rozinky v rumu, povidla švestková, mouka hrubá, cukr krupice, máslo
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
48 názorů