Štrúdl 2 v 1
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme tvarohovou a povidlovou náplní. Nahoru posypeme ještě drobenkou a upečeme dozlatova.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 471 kJ / 7 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,52 g |
Tuky | 308,96 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 6,16 g |
Sacharidy | 972,02 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
Moje poznámka
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
Nejnovější recepty
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 3 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 11 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno před 23 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kváskové housky, rohlíky, pečivo
Zorrolady před 38 minutami
Cuketová polévka krémová
Bretik před 1 hodinou
Kvašená cuketa
Bretik před 1 hodinou
Zapékaná cuketa na plech
Bretik před 1 hodinou
Rychlý cuketový guláš
Bretik před 1 hodinou
Zadělávaná cuketa s koprem
Bretik před 1 hodinou
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Bretik před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
Martivac před 1 hodinou
Hrušková povidla na frgále
Sbotka před 1 hodinou
Rychlá kulajda
Misicka77 před 2 hodinami
Tématické fráze:
štrúdl,
jak dlouho se peče štrůdl,
jak dlouho péci štrůdl,
štrúdl z kynutého těsta,
štrúdl s tvarohem,
co delat aby strudl nepraskl,
jak dlouho péct štrůdl,
kynute testo na strudl,
sstrudl recept,
recept štrúdl,
strudl ze stoprocentniho tuku,
štrůdl na celý plech,
sstrudl od yanull,
na kolik péci štrůdl,
štrúdl na plech,
jak udělat štrůdl,
štrúdl kynutý,
štrúdly,
tažený zavin ze stoprocentního tuku,
jak péct štrůdl aby nepraskl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
droždí čerstvé,
žloutek,
sůl,
rum,
majonéza,
mléko,
tvaroh,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
vejce,
cukr krupice,
rum,
rozinky v rumu,
povidla švestková,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (52)
Dřív jsem dělala těsto ručně. Teď už dělám těsto jen v pekárně, je to pohodlnější a i líp propracované.
Pokračování ve 14.12 .....neměla jsem je péct, teď budu tak dlouho chodit, dokud je nes..papám
P.S. vanilkový cukr si vyrábím sama - nasypu jemný krystal do sklenice a dám do něj vanilkový lusk, možno opakovat vícekrát... při dalších použitích se lusk rozřízne aby zase voněl
takže,když jsem původně chtěla péci chlebík od cathleen,spáchala jsem tento skvost,neboť pečiva bylo doma dost a já měla nutkání
je to obrovská dobrota
dávám bodík a foto(to je nic moc,protože já si s foťákem večer moc nerozumím
nicméně vynikající chuti štrůdlíku to nevadí
P.S.krájela jsem tak,jak vidíte, gdyž jsme na tom Valašsku,tož aby to vypadalo jak frgále