Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč z kynutého těsta s revení

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí a kynutí

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí a kynutí)

Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou, kterou ochutíme trochou skořice.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do trochu vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme trochu cukru a hladkou mouku, tak aby vzniklo řídké těstíčko. Kvásek necháme vzejít. Krok 2: Hladkou mouku smícháme s cukrem, zbylým mlékem, rozehřátým tukem a sójovou moukou. Přidáme část rozkvedlaného vejce (zbytek necháme na potření) a kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout. Krok 3: Koláčovou formu vymažeme tukem. Těsto po vykynutí rozválíme a vložíme do koláčové formy. Poklademe zmrazenou revení a necháme ještě 15 minut kynout. Krok 4: Připravíme drobenku. Mouku prosejeme do misky, přidáme na kousku nakrájený ztuhlý tuk a cukr se skořicí, nejdříve nožem s kulatou špičkou a pak rukama zpracujeme drobenku a uložíme ji v chladu do upotřebení. Krok 5: Okraj koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, reveň posypeme drobenkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.

TIP: Jak upravit rebarboru a co z ní uvařit

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z kynutého těsta s revení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z kynutého těsta s revení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

halatova.v@seznam.czJackie79:To "tuhé" tam dělá ta soja.

Dělala jsem malé koláče s jablky a s tvarohem, ale těsto je po upečení docela tuhé. Chuťově je dobré, dobře se s ním pracuje, ale na koláče bych asi volila jiný druh. Přesto posílám 4. bodík :yes::-))

:-p mam rada tady ty kolace i chodske mnam..

No, bodejť by nebyl úžasný, sliny mám až v klávesnici:-p:yes::yes:

Kynutý koláč s rebarborou jsem pekla poprvé...a byl naprosto úžasný, voňavý, jemný :-p:-p. Ztrestali jsme ho na posezení k snídani :-8 a pak jsme se ztěžka a velkým funěním odvalili směr zahrada :-D. Do těsta jsem přidala určitě o něco více tuku, samozřejmostí byla špetka soli (v surovinách chybí) a sójovou mouku jsem neměla. Už se těším, až tu naší rebarborku zase oberu, ale musím na ní pomalu a nenápadně :-)

Tématické fráze:
kynutý koláč, kynuté koláče, kynutý koláč s rebarborou, kynutý koláč z domácí pekárny, těsto na koláče z domácí pekárny, testo na kolac, kynutý koláč v pekárně, těsto na koláče z pekárny, těsto na koláč z domácí pekárny, recept kynuté koláče, kynuty kolač jako květina, kynuty koláč z pekárny, recepty kynute kolače, těsto na koláč z pekárny, testo na kolace, pletený čokoládový koláč, kynuty jablečný koláč, kynutý koláč květina, domácí koláče kynuté, kynute kolace z domaci pekarny

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, cukr písek, mléko, mouka sojová, vejce, tuk, tuk, rebarbora, mouka polohrubá, tuk rostlinný, cukr písek, skořice mletá

Přidat fotografie receptu