Koláč z kynutého těsta s revení

www.toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 5 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

300 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
20 g droždí
30 g pískového cukru
asi 1,5 dl mléka
Nyní v akci
1 lžíce sójové mouky
1 vejce (kousek odložíme)
40 g rozehřátého tuku
tuk na plech
asi 400 g zmrazené rebarbory
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
80 g rostlinného tuku
80 g pískového cukru
1 lžička mleté skořice
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin připravíme kynuté těsto, po vykynutí je rozválíme a vložíme do tukem vytřené koláčové formy, poklademe zmrazenou revení a necháme ještě 15 minut kynout.

  2. Potom okraj koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, reveň posypeme drobenkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.

  3. Drobenka: Mouku prosijeme do misky, přidáme na kousku nakrájený ztuhlý tuk a cukr se skořicí, nejdříve nožem s kulatou špičkou a pak rukama zpracujeme drobenku a uložíme ji v chladu do upotřebení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koláč z kynutého těsta s revení

  • vera vera(neregistrovaná)

    halatova.v@seznam.czJackie79:To "tuhé" tam dělá ta soja.

    Odpovědět

  • Jackie79 Jackie79

    Dělala jsem malé koláče s jablky a s tvarohem, ale těsto je po upečení docela tuhé. Chuťově je dobré, dobře se s ním pracuje, ale na koláče bych asi volila jiný druh. Přesto posílám 4. bodík :yes::-))

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    :-p mam rada tady ty kolace i chodske mnam..

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, bodejť by nebyl úžasný, sliny mám až v klávesnici:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Kynutý koláč s rebarborou jsem pekla poprvé...a byl naprosto úžasný, voňavý, jemný :-p:-p. Ztrestali jsme ho na posezení k snídani :-8 a pak jsme se ztěžka a velkým funěním odvalili směr zahrada :-D. Do těsta jsem přidala určitě o něco více tuku, samozřejmostí byla špetka soli (v surovinách chybí) a sójovou mouku jsem neměla. Už se těším, až tu naší rebarborku zase oberu, ale musím na ní pomalu a nenápadně :-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo