

Koláč z kynutého těsta s revení
Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 5 názorů
Suroviny
- 300 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 30 g pískového cukru
- asi 1,5 dl mléka
- 1 lžíce sójové mouky
- 1 vejce (kousek odložíme)
- 40 g rozehřátého tuku
- tuk na plech
- asi 400 g zmrazené rebarbory
- Drobenka:
- 100 g polohrubé mouky
- 80 g rostlinného tuku
- 80 g pískového cukru
- 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin připravíme kynuté těsto, po vykynutí je rozválíme a vložíme do tukem vytřené koláčové formy, poklademe zmrazenou revení a necháme ještě 15 minut kynout.
Potom okraj koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, reveň posypeme drobenkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
Drobenka: Mouku prosijeme do misky, přidáme na kousku nakrájený ztuhlý tuk a cukr se skořicí, nejdříve nožem s kulatou špičkou a pak rukama zpracujeme drobenku a uložíme ji v chladu do upotřebení.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Koláč z kynutého těsta s revení
-
halatova.v@seznam.czJackie79:To "tuhé" tam dělá ta soja.
-
Dělala jsem malé koláče s jablky a s tvarohem, ale těsto je po upečení docela tuhé. Chuťově je dobré, dobře se s ním pracuje, ale na koláče bych asi volila jiný druh. Přesto posílám 4. bodík
-
mam rada tady ty kolace i chodske mnam..
-
No, bodejť by nebyl úžasný, sliny mám až v klávesnici
-
Kynutý koláč s rebarborou jsem pekla poprvé...a byl naprosto úžasný, voňavý, jemný
. Ztrestali jsme ho na posezení k snídani
a pak jsme se ztěžka a velkým funěním odvalili směr zahrada
. Do těsta jsem přidala určitě o něco více tuku, samozřejmostí byla špetka soli (v surovinách chybí) a sójovou mouku jsem neměla. Už se těším, až tu naší rebarborku zase oberu, ale musím na ní pomalu a nenápadně