Nejlepší špenát
Recept ještě nebyl hodnocenDušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Což takhle dát si špenát? Ať už z čerstvých listů nebo mraženého protlaku, špenát se v českých rodinách připravuje už celá desetiletí a každý má ten svůj oblíbený, často…
Na oleji zpěníme na kostičky pokrájenou cibulku, přidáme špenát, podusíme, přidáme česnek dle chuti a necháme vychladnout. Pak přidáme 2 žloutky, mouku s práškem a…
Špenátový protlak necháme nejprve povolit při pokojové teplotě. Poté k němu přimícháme mléko, rozklepnutá vejce a polohrubou mouku. Ochutíme solí a pepřem. Vznikne nám…
Gnocchi uvaříme dle návodu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli najemno, cibulku děláme do zlatova a přidáme špenát, který povaříme a dochutíme česnekem, solí a pepřem.…
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme dozlatova, přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso.Těstoviny uvařené na skus dáme do mísy, promícháme s cibulovým uzeným…
Na polovině pokrájené osmahlé cibulky orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené kuřecí / krůtí /libové vepřové maso nakrájené na kostky. Mezitím na 2.…
Najprv necháme špenát rozmraziť. Na olej hodíme na kocky pokrájanú cibuľu, osmažíme, zasypeme múkou, smažíme, pridáme posekaný cesnak a mlieko, miešame, uvaríme do…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme…
Nejprve si osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme špenát, který zalijeme vodou a necháme vařit. Přidáme nakrájenou polévkovou zeleninu. Když je tak napůl měkká…
Nasekanou cibuli osmahneme do skleněna na troše omastku v hrnci. Přidáme na kostičky nakrájenou (nebo hrubě strouhanou) kořenovou zeleninu a osmahneme. Přidáme bobkový…
Milovaný i nenáviděný zároveň. Špenátu člověk prostě musí přijít na chuť. Je jednou z nejvýživnějších potravin na světě, která má zároveň minimum kalorií. Zde vám ho…
Pro ty z vás, kteří se ani v létě neobejdete bez polévky, přinášíme lehkou špenátovku. Zelená protlaková kostka má většinou v každé lednici své stálé místo. Je vždy při…
Mechový koláč, jak se mu říká s ohledem na jeho svěží barvu, je hitem posledních let. Nadýchaný korpus je zelený díky použití špenátu. Ten skvěle doplňuje lehký krém ze…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek, mouku, promícháme, necháme rozvonět a zpěnit. Přilijeme vývar a povaříme cca 10…
Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na lžičce kokosového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou klobásu a všechno koření: 1 lžičku kmínu, 1 lžíci kari a…
1. Vepřové maso - na kostky (větší) nakrájíme maso a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, posolíme, opepříme a pokmínujeme, pak celou "směs" nalijeme do pekáčku,…
Suroviny z první části smícháme na hladké těsto (hustota jako na lívance). Rozdělíme na polovinu, do první vmícháme špenátový protlak (je dobré z něj nechat vykapat…
Těstoviny uvaříme, kuřecí prsa si nakrájím na menší kousky a osmahnu se solí a česnekem, zakysanou smetanu smíchám s rozmraženýmn špenátem. Pak to všechno smíchám -…
Najskôr uvaríme zemiaky a s maslom a mliekom ušľaháme zemiakovú kašu. Potom pripravíme špenát, na masle opražíme pretlačený cesnak a pridáme pretlak a vodu, prevaríme,…
Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, vložíme napůl rozmražený protlak, rychle ho rozporcujeme, osolíme a podusíme, dokud úplně…
Špenátový protlak dáme do zadělávací mísy a necháme ho úplně rozmrazit. V hrnečku rozetřeme droždí s malou lžičkou cukru a dáme do tepla vzejít. Ke špenátu přidáme mléko…
Jednu cibuli nakrájenou na jemno opečeme s osoleným a opepřeným masem nakrájeným na kostky. Přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny a podusíme. Přilijeme 250 ml vývaru,…
Brambory si uvaříme ve slupce do poloměkka. Mezitím si nakrájíme klobásy na malé kostičky, nivu a česnek nastrouháme a zamícháme do špenátu, opepříme. Vychladlé,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Příběh Maggi a večeře ze sáčku: „Pytlíkové polévky“ měly v roce 1885 ulevit pracujícím ženám
Pečená krůtí stehna budou křehká a štavnatá díky marinování, jemnou chuť a vůni jim dodá česnek a čerstvý rozmarýn
12 variant přílohového zelí: Jak na nejlepší cuketové i pórkové a k čemu se hodí patizonové