Salát z bílé ředkve
Recept ještě nebyl hodnocenŘedkev a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Přidáme citronovou šťávu, olej, pepř, sůl a cukr podle chuti.Promícháme, necháme chvíli odležet v lednici a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 80 kJ / 19 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 3,20 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ředkev a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Přidáme citronovou šťávu, olej, pepř, sůl a cukr podle chuti.Promícháme, necháme chvíli odležet v lednici a…
Pokud pořádáte narozeninovou nebo silvestrovskou oslavu, tak na vašem stole nesmí chybět jednohubky. Vyzkoušejte tyto nové a neokoukané kombinace, kterým zajisté…
Na jaře je velmi vhodné osvěžit a odlehčit svůj jídelníček. U polévek to jde snadno, můžeme do nich zpracovat čerstvou zeleninu a bylinky. Z bílé ředkve a lístků řepy…
Z mouky, vody a octa vyválíme těsto a necháme chvili odpočinout v lednici. Pak si nakrájíme úzké pásky a klademe je přes zapékací misku obrácenou dnem vzhůru, na kterou…
Veškerou zeleninu nakrájíme či nastrouháme na jemné nudličky.Z uvedených ingrediencí vymícháme zálivku a smícháme se zeleninou.
Ředkev oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemné nudličky.Smetanu našleháme s hořčicí - množství podle chuti. Petrželku nasekáme na jemno a promícháme s ředkví…
Všechnu zeleninu očistíme a na robotu nakrouháme. Ve velké míse ji promícháme se solí (můžeme přidat i kmín) a napěchujeme do zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem.…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme nakrájené maso i se šťávou.Zeleninu nastrouháme najemno, přidáme k masu. Propláchneme rýži, také přidáme k masu…
Dnes jsme si k večeři udělali římské placičky z cizrnové mouky a k tomu pomazánku z bílé ředkve: Římské placičky koupíte i hotové, ale není problém je udělat. Do…
Ředkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zalijeme tak do 3/4 vodou, osolíme a vaříme cca 5-7 minut.Mezitím na másle orestujeme nakrájenou šalotku uděláme jíšku. Zalijeme…
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a ostatní nastrouháme nebo vše dáme do kuchyňského robotu nastrouhat (ne úplně na kaši!). Pak zvážíme, kolik je zeleniny a adekvátně k…
Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Černou ředkev oloupeme a nastrouháme společně s červenými ředkvičkami. Vše zakápneme olivovým olejem. Podle chuti osolíme.
Do oleje přidáme sůl a kmín . Kůži kapra nažízneme a potřeme jednotlivé porce olejem s přísadami. Necháme hodinku odležet v lednici. Na zapékací talíř položíma…
Očištěnou ředkev nastrouháme - velikost slziček zvolíme dle toho, jak jemnou pomazánku chceme mít. Osolíme, opepříme a dáme stranou.Tvaroh umícháme s rozsekanými…
Zeleninu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Mierne posolíme, pridáme rascu a korenie, pokvapkáme octom - citrónom a olejom, pridáme trochu cukru.Premiešame a…
Syr nahrubo nastrúhame, rozdelíme na 4 časti. Panvicu na sucho zohrejeme, do stredu nasypeme nastrúhaný syr - jednu štvrtinu, rozprestrieme. Syr sa začne topiť, bublať,…
Pstruží maso je delikátní, jemné a lehce stravitelné. Úpravu chce rychlou, abyste si mohli vychutnat jeho skvělou chuť. Zde s překvapivě jednoduchým cuketovým salátem.…
Špek, cibuli,žampion a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí osmahneme…
Černou ředkev oloupeme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na slámové nudličky, vložíme do mísy, osolíme a dáme do ledničky odležet.Po odležení přidáme šťávu z jednoho citronu…
Maso očistíme, odblaníme, pokapeme olejem a vetřeme ho důkladně rukama do masa. Necháme asi 30 minut odležet při pokojové teplotě. Zapneme troubu na 170°C. Rozpálíme…
Ředkev i řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Na zálivku promícháme všechny suroviny, ochutíme každý podle své chuti.Promícháme s nastrouhanou zeleninou.
Filety z aljašské tresky připravíte za pár minut. Ochuťte je rafinovaně směsí z olivového oleje a šťávy z více druhů citrusů, navíc přidejte lehounkou zeleninovou oblohu…
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody.Do misky dáme nakrájenou ředkev, nakrájený pomeranč, hummus a vše smícháme dohromady.K této umíchané směsi přidáme scezené…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Pravidla solení podle nejlepších šéfkuchařů: Kdy přidat sůl k luštěninám, kdy na játra a co se zeleninou
Potvrzeno: Tátové dětem vaří méně zdravá jídla. Tady je důvod
Svátek matek se u nás slaví již 100 let. Maminku určitě potěšíte snídaní do postele, muffiny nebo těmito sušenkami