Karbanátky: Z venku dozlatova usmažená a uvnitř krásně šťavnatá porce masa
Karbanátky patří mezi velmi oblíbená jídla, která jsou nenáročná na přípravu a přitom mají dokonalou chuť. Většinou se připravují z různého druhu mletého masa, do kterého se může přidat i sýr, který dodá karbanátku větší šťavnatost. I vegetariáni si přijdou na své - karbanátek můžete připravit také z různé zeleniny, luštěnin nebo třeba hub.
Karbanátky mohou mít mnoho podob
Možností, jak připravit karbanátky je opravdu velká spousta, je jen na nás, jakou variantu preferujeme. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější recepty:
- V restauracích a různých jídelnách se nejčastěji setkáváme s karbanátky z mletého masa. Můžete použít jakékoliv maso máte zrovna po ruce. Kro preferuje libovější maso, pak určitě vyzkouší připravit karbanátky z kuřecího masa. Kdo si stojí za klasikou, připraví si jistě karbanátky z vepřového masa nebo z mixu masa vepřového a hovězího.
- I vegetariáni si přijdou na své, protože možností z čeho připravit vegetariánské karbanátky je opravdu mnoho. Vyzkoušej můžete např. květákové karbanátky, fazolové karbanátky nebo třeba mrkvové karbanátky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý hot dog
Přidáno před 20 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Low carb ossobuco
Přidáno 28. 5. 2024 23:22
Vepřová pečeně, zapečená paprika plněná tarhoňou a sýrem
Přidáno 28. 5. 2024 21:16
Přečtěte si Zobrazit více
Falešné listové těsto, které zvládne každý. Je levnější, krásně lístkuje a chutná skoro jako originál
Nakupte dárky na Vánoce na největším předvánočním veletrhu STŘÍBRNÉ VÁNOČNÍ DNY
Jak na chlupaté knedlíky se zelím: Správné konzistenci pomůže rychlá práce a sádlo, radí prvorepubliková kuchařka Anuše Kejřová