Jednoduché, rychlé a chutné. Jak příloha, nebo jako hlavní chod. To jsou placky.
Placky jsou jídlo připravené z těsta, které je rozválené nebo rozlité do tvaru kruhu. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, navíc se obvykle skládají jen z několika základních surovin, takže jsou i levné. Placky můžete využít ať už jako přílohu, nebo jako hlavní chod.
Z jakých surovin a jak připravit placky
Zřejmě nejznámější jsou placky vyrobené z brambor. Placky však jdou vytvořit i ze surovin, které by vás ani nenapadly, např. z fazolí, z kedlubny nebo z banánů. Co se týče tepelné úpravy, některé placky se smaží, jiné se zase pečou.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Co se starým pečivem? Udělejte falešný parmazán, kávu nebo chlebovou polévku
Exotická ingredience jménem fazole tonka: Při zpracování zastudena chutnají po medu, za tepla připomínají vanilku
Jak uchovat čerstvého kapra? Hlavně s ním hned do chladu! Důležitá je teplota při skladování a hygiena při porcování