Květákové placky

annveros Kuchařka: annveros

Doba přípravy: 20 min Bezmasá jídla 39 názorů

Suroviny

květák
6 lžic mléka
6 lžic polohrubé mouky
2 žloutky (bílky na sníh)
špetka muškátového oříšku
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 51 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nahrubo nastrouháme květák, přidáme sůl, mouku, mléko, koření a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh.

  2. Lžící tvoříme placky a opečeme na obou stranách dozlatova. Jako přílohu podáváme vařené brambory či bramborovou kaši.

Poznámka

Jsou výborné, a když je udělám, tak se po nic jen zapráší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 672 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květákové placky

  • Manelka Manelka

    Na recept stačí 1/2 středně velkého květáku, pokrájela jsem ho na drobno a umixovala v malém mixéru, který používám jen na ořechy, ale dnes se mi hodil. Pak jsem si zašla koupit muškátový ořech. Toto koření nepoužívám. Bílky jsem vyšlehala ruční metličkou. Mám titanovou pánev, stačí jen trochu oleje, nemusí ho být mnoho. Těsto se mi nerozpadalo, i když bylo dost řídké. A mám hotovo. :-) Překvapivě dobré a šťavnaté placičky! K tomu bramborová kaše a švestkový kompot. Jsem amatér a tak jsem ráda, že se dílo povedlo.:yes::yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Petitebabou Petitebabou

    pipi: to množství v ingrediencích je třeba brát jen orientačně, záleží na velikosti květáku. Já měla stredne velký květák a dala jsem tři vejce a víc mléka i mouky a placky krásně drží. Dle videa to vypadá, že květák byl maličký, protože ja ho v míse měla dvojnásobne po nastrouhani ...

    Odpovědět

  • babijaru babijaru

    opravdu výborné, přidala jsem strouhaný eidam a luxus:yes:

    Odpovědět

  • Ludmila B Ludmila B

    Velmi dobrý recept, pamatuji ji jej, když toto uvařila moje tchýně.... jen se po nich zaprášilo .... ten sníh je udělá takové nadejchané!!! :yes:

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    vyzkoušeno. Z jedné pulky na pánvičce placky a druhou pulku jsem upekla v troube. Na pánvičce byly mnohem lepší.

    Odpovědět

  • maryje12 maryje12

    Placky byly výborné.... měla jsem větší květák, tak jsem dala více mouky a 3 vejce, smažila jsem pomalu.
    Rozsekal to mixér, takže rychlá večeře!:-), určitě budu dělat znovu.

    Odpovědět

  • Papája Papája(neregistrovaná)

    Dnes jsem dělala prvně a byly výborné:yes: Ale dělala jsem z předvařeného květáku (dala jsem ho vařit a až pak šla hledat recept na placičky). Měla jsem poměrně velký květák, 2 menší vejce a mouky jsem dala dle receptu a krásně vše drželo pohromadě, dobře se smažilo, na chuť moc dobré - děti si přidávaly! Jinak poslední várku jsem už smažila s malým množstvím oleje (nechtělo se mi dolévat) a placky se trochu rozpadaly, šly špatně obracet, tak třeba se někomu hodí jako rada. Přidávám do svých receptů!!!:-8

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Místo mouky dávám solamyl a "těsto" kladu lžící do rozpáleného tuku. Vlivem bílkového sněhu krásně naskočí a nesáknou mastnotu. Jinak tento recept mám ráda hlavně proto, že se dělá z nastrouhaného syrového květáku. z receptu to není moc jasné.:-8

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Placičky jsou moc dobré a drží pohromadě, nerozpadají se ;-)

    Odpovědět

  • Vladimir Mašata Vladimir Mašata(neregistrovaná)

    K uvedenému receptu přidávám na jemno nakrájenou anglickou slaninu
    a dvě lžíce 14% ní kyselé smetany.Placičky se dají dělat tenší a mají plnou chuť.

    Odpovědět

  • Janča Janča(neregistrovaná)

    První placička se mi rozpadala, tak jsem přidala vajíčko a mouku a drží to krásně při sobě :-) :yes:

    Odpovědět

  • vendy vendy(neregistrovaný)

    Květák jsem vždy předvařila a špatně se mi placky otáčely...dnes jsem zkusila tento recept a super :yes: Přidalam jsem zelenou petrželku:-*

    Odpovědět

  • david david(neregistrovaný)

  • Fikina Fikina

    Taky dělám tyto placičky,jen přidám trochu podravky,česneku a kousek salámu a nedělám sníh.Jsou fakt dobrý takže dávám bodík.Co se týče nezdaru smažení tak je to tím,že každý květák i vejce jsou jinak velké,proto je potřeba přidat mouku nebo mléko.Konzistence jako na bramboráky.

    Odpovědět

  • Kacenka0211 Kacenka0211(neregistrovaný)

    Ja pridala ještě nastrouhany syr a lehce jsem to obalila ve strouhance, libovka :-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: recepty z květaku květákové placičky květákové placičky podle pohlreicha květákové placičky se salámem květákové placičky recept zdrave recepty z kvetaku květákové placičky ze syrového květáku zdrave květákové placičky květákové recepty květákovéplacky květákove recept z kvetaku kětákove placky květákový placičky recepty s kvetaku recept na květákové placičky kvetkove placky recept květákové placičky recept s kvetaku recepty květákové placičky