Cibulové placky

cathleen Kuchařka:

3-4 porce Bezmasá jídla 20 názorů

Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů
515

Suroviny

500 g hladké mouky
asi 300 g vlažné vody
Na potření a posyp:
olej
pepř
sůl
krájená cibule
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a vlažné vody vymísíme měkké, poddajné těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.

  2. Těsto rozdělíme na polovinu a každou zpracujeme stejně:
    těsto rozválíme na plát, potřeme olejem, posypeme krájenou cibulí, osolíme a opepříme.
    Zavineme do závinu, který pak celý stočíme do šneka (foto).

  3. Šneka opatrně rozválíme na silnější plát, který pomalu z obou stran prosmažíme na pánvi na oleji.
    Placku podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Místo cibule můžeme naplnit krájenými škvarky.

Zdroj: Obrazová kuchařka Panoramy, Čínská domácí kuchyně 2, Jídla z mouky, rýže, soja

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 94 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibulové placky

  • maris maris

  • Nal Nal(neregistrovaný)

    maris: Taky mám tři, už jsem se lekl, že mně jedna chybí....:-O

    Odpovědět

  • maris maris

    cathleen: omlouvám se, teď jsem se znovu podívala, nejsou čtyři, ale jen tři - ještě " předkrmy, saláty, ryby, drůbež " a "polévky, maso, zelenina ";-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    maris: :-O ani nevím, že jich bylo tolik. Kdysi jsem měla tuhle jedinou, přišla o ni a pak mi ji znovu někdo v odložených knihách daroval. Ale pokaždé šlo jen o tento 2. díl.

    Odpovědět

  • maris maris

    cathleen: tyto malé kuchařky o čínské kuchyni jsou poklad, mám všechny čtyři / tedy nevím, jestli jich nebylo víc / a mám je moc ráda. :-) Cibulové placky jsou určitě skvělé, ale ještě jsem je nedělala.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Nal: ano, to je ona, díky:-K

    Odpovědět

  • Nal Nal(neregistrovaný)

    cathleen:
    Jsou výborné, je to z: Obrazová kuchařka Panoramy, Čínská domácí kuchyně 2, Jídla z mouky, rýže, soja, 1988, tehdy za 16,- Kčs....

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: jj:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: jen s cibulí...:-D oškvarky t.č. doma nemám...ale tie si viac viem predstaviť v zemiakovom ceste, alebo kysnutom...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: :-D Jen s cibulí? Ty se škvarkama moc nemusím, ač mám jinak škvarky ráda.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: teraz som dopiekla druhú várku, pretože tá prvá mizla závratne rýchlo...a to sme doma len štyria a okrem toho máme aj iné jedlo...:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: děkuju:-!:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: Vynikajúce! Chutí teplé, vlažné aj studené...pridala som foto. Ďakujem za recept, zaradím medzi stálice u nás.
    (Robila som z polohrubej, akosi som na ňu viac zvyknutá... :-D)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    to s těmi škvarky mne hodně zajímá:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pozerám a nestačím sa diviť!:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo