Jednoduché, rychlé a chutné. Jak příloha, nebo jako hlavní chod. To jsou placky.
Placky jsou jídlo připravené z těsta, které je rozválené nebo rozlité do tvaru kruhu. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, navíc se obvykle skládají jen z několika základních surovin, takže jsou i levné. Placky můžete využít ať už jako přílohu, nebo jako hlavní chod.
Z jakých surovin a jak připravit placky
Zřejmě nejznámější jsou placky vyrobené z brambor. Placky však jdou vytvořit i ze surovin, které by vás ani nenapadly, např. z fazolí, z kedlubny nebo z banánů. Co se týče tepelné úpravy, některé placky se smaží, jiné se zase pečou.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 20 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Pět nejoblíbenějších jídel prince Harryho: Miluje moučníky s banány, pálivé kuře z fastfoodu a nikdy neodolá šťavnatému lososu
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Historie perníčků: Původně se pekly v Egyptě a používaly pro zmírnění zažívacích potíží