Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mikuláš s čerty a andělem chodí 5. prosince, v podvečer Sv. Mikuláše. Jejich návštěva je dětmi dlouho očekávaná - možná i proto, že Mikuláš rozdává nadílku, ve které jsou kromě uhlí a brambor různé dobroty.

Strach a slzy z návštěvy hudrajícího čerta rychle pominou, když hodný Mikuláš podá dětem balíček s nadílkou. Kromě koupených čokoládových figurek v ní mohou být jiné dobrůtky a překvapení. Poradíme vám, čím balíček naplnit.

Tipy na mikulášskou nadílku

Připravíme si ozdobné krabičky nebo sáčky s mašličkou a do nich vložíme:
  • Uhlí, brambory a mrkev, aby bylo čím ozdobit sněhuláka v zimě.
  • Ovoce čerstvé, sušené (křížaly) a kandované nebo kousky ovoce v čokoládě.
  • Domácí karamelky, želé bonbóny, čokoládové pralinky a čokoládky.
  • Sušenky a cookies s mikulášským motivem, cukroví z lineckého těsta.
  • Malované perníčky, marcipánové figurky, muffiny nebo cupcaky.
  • Pečené preclíky a figurky z kynutého těsta, minidortíčky v krabičce.
  • Krabičky a pytlíčky plné ořechů a oříšků v jogurtu nebo v čokoládě.
  • Adventní kalendář z perníku zkrátí dětem dlouhé čekání na Vánoce.
Připravte dětem do balíčku i malé dárky, které jim pomohou překonat strach z čerta. Mohou to být knížky, pastelky a fixy, omalovánky, malé stavebnice, autíčka pro kluky nebo korálky pro malé parádnice. Aspoň pár dní po mikulášské návštěvě budou děti hodné.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více