Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí ovocné želé bonbóny: Jak připravit zdravé mlsání pro děti
Zdroj: TopRecepty.cz

Pokud i vy patříte mezi zastánce zdravého mlsání u dětí, určitě byste neměli dnešní článek přehlédnout. Dozvíte se v něm jak vyrobit zdravé domácí gumové bonbóny, které se nemusíte bát nabídnout i nejmenším dětem.

Gumoví medvídci jsou oblíbené mlsání napříč generacemi. Nejvíce je však ocení hlavně děti. V kupovaných je vysoký obsah cukru, ale pokud si vyrobíte želé bonbóny doma,  jeho množství si můžete regulovat sami. S výrobou vám mohou pomoci větší děti

Jak na domácí gumové bonbóny

Na jednu dávku ovocných želé bonbonů budete potřebovat: 90 g ovocné šťávy (džusu), 10 g krupicového cukru (upravit můžete podle své chuti a zvyklostí) a 9 g sypké živočišné želatiny.

  • Do ovocné šťávy přidáme cukr, ale můžete ho vynechat. Vmícháme želatinu, kterou necháme zhruba 20–30 minut nabobtnat.
  • Pak na velmi mírném příkonu tepla zahříváme a stále mícháme, až do úplného rozpuštění želatiny. Nepřekročíme ale teplotu 55–60 °C. Rozhodně směs nesmí projít varem, jinak by želatina neztuhla. Můžeme rozpouštět i ve vodní lázni.
  • Směs nalijeme do silikonové formy určené na výrobu domácích bonbonů.
  • Naplněnou formu vložíme do chladničky a bonbony necháme ztuhnout.
    Pak je z formy vyjmeme, jde to velice lehce.
  • Skladujeme v uzavřené dóze v chladničce. Pamatujte, že bonbony jsou určeny k rychlé spotřebě, proto je v lednici nemějte déle jak 2 dny.
  • TIP: Pokud nemáte silikonovou formu na bonbóny, můžete použít i silikonovou formu na pralinky, ale protože je větší, naplňte ji jen do poloviny.

Kinder mléčný řez trochu zdravěji

Pokud máte doma děti, jistě znáte i Kinder mléčný řez. Tuto oblíbenou pochutinu    můžete dětem vyrobit sami doma. Domácí kinder řezy vyjdou levněji a množství cukru v nich si určíte sami. S jejich přípravou vám pomůže náš video-recept.

Máte i vy nějaký tip na zdravé mlsání pro děti? Budeme rádi, když se o něj s námi podělíte v komentáři pod článkem.

Komentáře

iveta.sim iveta.sim

13. 10. 2023 09:47

Lucieva: Koukněte na náš další článek, který by vám mohl s výběrem želatiny poradit:

Magdalenahajkova Magdalenahajkova

22. 9. 2023 21:13

Lucieva Lucieva

22. 9. 2023 19:55

Děkuji, už dva týdny přemýšlím, žeje chci udělat a najednou to na mě tady vykuklo tak už se musim do toho dát. Akorát nevím, jakou tu želatinu kde koupit ještě jsem slyšela o agaru. <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více