

Tatarák z buřtů
Suroviny 5-6 porcí
- 6 buřtů(nebo může být 500g gothaje)
- 1 cibule
- 3 -4 lžíce kečupu
- 2-3 stroužky česneku(dle chuti)
- 1 lžíce hořčice plnotučné
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžíce oleje (slunečnicový atd)
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- chilli omáčka nebo tabasco
- pepř podle chuti
- Nesolíme až podle ochutnání
Postup přípravy receptu
Buřty a cibuli oloupeme a dáme do mixéru rozmixovat. Přidáme utřený česnek a ostatní ingredience a znova rozmixujeme, až se vše spojí. Ochutnáme a dochutíme. Přendáme do misky a dáme do lednice asi tak na hodinu. Podáváme s opečenými tousty nebo topinkami.
Poznámka od kuchařky
Nemusíte to dávat do mixéru, ale i normálně nastrouhat. Já jsem si usnadnila práci.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tatarák z buřtů
-
-
Je mi úplně jedno, jak tomu kdo říká - asi před rokem jsem to měla u kamarádky; je to výborné, moc to všem chutnalo. Asi to také zkusím, děti milují topinky, takže i tohle by je mohlo zajímat. Díky za inspiraci.
-
Já myslím, že takovýchto pomazánek či " tataráků " z uzenin na topince už jsme všichni ochutnali dost. Já bych si klidně dala, proč ne
-
Já mám s mixováním či spíše sekáním cibule v nádobce připojené k tyčovému mixéru jen dobré zkušenosti. Rozhodně nehořkne, zůstává šťavnatá, ale nehodí se vždy a všude.
Co se týká názvu, už jsem podobný recept s názvem tatrák viděla v nějakém kuchařském časopise. To bychom pak nemohli používat ani pojem tatarák z lososa, ne? -
Cibule hořkne dotykem s kovem, čím déle a brutálněji ji kov masíruje, tím víc hořkne. Je lépe ji nastrouhat na struhadle nebo nakrájet hodně nadrobno. Ale i v mlýnku mám zkušenost, že když jsou už nože od něčeho mastné - zde třeba buřty, ten přímý dotyk je omezen a když to vezmete rychle, nezhořkne
-
Martina, prečo by ťa niekto bičoval? Väčšina z tých, čo už majú niečo "odvarené", majú s tou cibuľou podobné skúsenosti, ako uvádzaš. Ja ju napr. nikdy nemixujem kvôli tomu, len krájam.
-
Martina : náhodou - dobrá zkušenost
. Cibule delším mixováním opravdu hořkne. Takže pokud ji mám mixovat (přidávám ji třeba do domácí tatarky), vždycky až jako poslední a mixuji už krátce.
Jinak krájím, jak píše Martina. -
Jen malá poznámka, cibule nasekaná v robotu či rozmixovaná hořkne, takže je lepší ji vždy do všeho jemně nakrájet - pouze moje zkušenost, než mne začnete bičovat
-
Kadlik: tak svůj negativní komentář napiš tak, aby se hodil pod recept - jídlo. Tvůj starý koment mažu (a s ním i další dva související).
Mimochodem - občas dělávam i tatarak z bramborsem bych ho dala v uvozovkách, ale klidně dala.
-
Tatarak zni asi lepe nez pomazanka
-
Patrně je chutnější než tatarák z brambor nebo cukety, že