Tatarák z buřtů

stana5 Kuchař: stana5

Doba přípravy: 20-30 5-6 porcí Pomazánky 11 názorů

Suroviny

6 buřtů(nebo může být 500g gothaje)
1 cibule
3 -4 lžíce kečupu
2-3 stroužky česneku(dle chuti)
1 lžíce hořčice plnotučné
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce oleje (slunečnicový atd)
2 lžíce worcestrové omáčky
chilli omáčka nebo tabasco
pepř podle chuti
Nesolíme až podle ochutnání
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Buřty a cibuli oloupeme a dáme do mixéru rozmixovat. Přidáme utřený česnek a ostatní ingredience a znova rozmixujeme, až se vše spojí. Ochutnáme a dochutíme. Přendáme do misky a dáme do lednice asi tak na hodinu. Podáváme s opečenými tousty nebo topinkami.

Poznámka

Nemusíte to dávat do mixéru, ale i normálně nastrouhat. Já jsem si usnadnila práci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tatarák z buřtů

  • eva hubova eva hubova

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    Je mi úplně jedno, jak tomu kdo říká - asi před rokem jsem to měla u kamarádky; je to výborné, moc to všem chutnalo. Asi to také zkusím, děti milují topinky, takže i tohle by je mohlo zajímat. Díky za inspiraci.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já myslím, že takovýchto pomazánek či " tataráků " z uzenin na topince už jsme všichni ochutnali dost. Já bych si klidně dala, proč ne;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Já mám s mixováním či spíše sekáním cibule v nádobce připojené k tyčovému mixéru jen dobré zkušenosti. Rozhodně nehořkne, zůstává šťavnatá, ale nehodí se vždy a všude.

    Co se týká názvu, už jsem podobný recept s názvem tatrák viděla v nějakém kuchařském časopise. To bychom pak nemohli používat ani pojem tatarák z lososa, ne? ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Cibule hořkne dotykem s kovem, čím déle a brutálněji ji kov masíruje, tím víc hořkne. Je lépe ji nastrouhat na struhadle nebo nakrájet hodně nadrobno. Ale i v mlýnku mám zkušenost, že když jsou už nože od něčeho mastné - zde třeba buřty, ten přímý dotyk je omezen a když to vezmete rychle, nezhořkne :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Martina, prečo by ťa niekto bičoval? Väčšina z tých, čo už majú niečo "odvarené", majú s tou cibuľou podobné skúsenosti, ako uvádzaš. Ja ju napr. nikdy nemixujem kvôli tomu, len krájam.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Martina : náhodou - dobrá zkušenost;-). Cibule delším mixováním opravdu hořkne. Takže pokud ji mám mixovat (přidávám ji třeba do domácí tatarky), vždycky až jako poslední a mixuji už krátce.
    Jinak krájím, jak píše Martina.

    Odpovědět

  • Martina Martina (neregistrovaný)

    Jen malá poznámka, cibule nasekaná v robotu či rozmixovaná hořkne, takže je lepší ji vždy do všeho jemně nakrájet - pouze moje zkušenost, než mne začnete bičovat

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Kadlik: tak svůj negativní komentář napiš tak, aby se hodil pod recept - jídlo. Tvůj starý koment mažu (a s ním i další dva související).
    Mimochodem - občas dělávam i tatarak z brambor;-) sem bych ho dala v uvozovkách, ale klidně dala.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Tatarak zni asi lepe nez pomazanka;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Patrně je chutnější než tatarák z brambor nebo cukety, že;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: tatarák ze špekáčků recepty z buřtů pomazánka z buřtů tatarák z gothaje pokrmy z buřtu falešný tatarák z buřtů tatarák recept recept z buřtu tatarák z vůřtů buřty recept tatarák proč hořkne cibule recept burty co z buřtů tatarák z játrovky tatarak jinak tatarsky biftek ze špekačku tatarák z godhaje falešný tatarák ze špekáčků tatarský biftek z buřtu