Houbový tatarák

janatka Kuchařka: janatka

Doba přípravy: 45 minut dušení + 10 minut dokončení 6 porcí Houby 0 názorů

Suroviny

směs čerstvých hub
olej
sůl, pepř
mletá uzená paprika
worcester
sojová omáčka
hořčice, kečup
cibule
žloutek (kdo chce - nemusí být)
česnek na topinky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Poté podusíme na oleji do měkka. Pokud budeme mít ve směsi hřib kovář neboli modrák - musí se dusit alespoň 30 - 40 minut.

  2. Necháme vychladnout, poté rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, papriku, hořčici, sójovku, worcester, na drobno nakrájenou cibulku.

  3. Osmažíme topinky, načesnekujeme a dáme směs.

Poznámka

Záměrně nepíší kolik lžic, gramáže, já to dělala podle oka. Na tento recept mě přivedla paní Dana z pořadu českého rozhlasu, kde ty ingredience také neuvedla. Já žloutek nedávala.

Nějak jsem tomu receptu moc nevěřila, že to bude k jídlu, jenže byla jsem mile překvapená nejen já, ale i ostatní, kteří to ochutnali. Moc dobré a děkuji za recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbový tatarák

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hribovi tatarák

Zapomněl/a jsem heslo