Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milujete grilovaný hermelín? Připravte si ho s námi jednoduše a chutně v alobalu
Zdroj: toprecepty

Grilovaný hermelín potěší každého milovníka sýrů. Upečte si ho rychle a jednoduše na venkovním grilu, nebo v troubě z pohodlí domova. Jeho základní příprava je velmi snadná a rychlá.

Nachystat hermelín do marinády můžete už den před samotným grilováním a do následujícího dne skladovat v lednici. Pro přípravu grilovaného hermelínu tím nejjednodušším způsobem vám postačí hermelín, olej a grilovací koření, k tomu ještě alobal:
  1. V misce rozmíchejte olej a grilovací koření, tím si připravíte rychlou a jednoduchou marinádu
  2. Z alobalu nastříhejte čtverce dostatečně velké, aby se do nich daly hermelíny pohodlně zabalit.
  3. Jednotlivé hermelíny obalte ze všech stran v marinádě, můžete je připravit dopředu, a před grilováním je dejte na střed alobalu. Každý hermelín zabalte pro jistotu do dvou kusů alobalu (nebo použijte pevnější alobal), pak zatočte kraje alobalu na stranách či na vršku hermelínu. Jde o to, aby z balíčku nic nevytékalo.
  4. Zabalený hermelín grilujte asi 10 minut na rozpáleném grilu, aby se sýr uvnitř dostatečně roztekl. Případně pečte v rozehřáté troubě na 180 až 200 °C.
  5. Tip: Jednotlivci si mohou rozdílným zabalením označit vlastnoručně dochucené hermelíny.

Čím doplnit grilovaný hermelín

Ke grilovanému hermelínu se hodí především zeleninové saláty a čerstvé pečivo. Luxusní bude také s domácími česnekovými bagetkami nebo ho doplňte o přílohu v podobě kuskusu či pečenými bramborami.

 

Nejste si jistí, jak na to? Je to snadné. Přípravu hermelínu s výtečnou marinádou, špenátovým salátem, brusinkami a topinkou vám předvede následující video-recept:

A jak máte nejraději grilovaný hermelín vy? Můžete se s nám podělit o vaše tipy do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více