Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín v kuchyni 7x jinak. Nemusí zůstat jen u grilovaného či nakládaného. Jsou i další speciality
Top recepty

Hermelín je výrazně aromatický sýr, uvnitř krémový a pružný, ale na povrchu pevný a pokrytý bílou ušlechtilou plísní. Voní po žampionech a patří mezi nejoblíbenější sýry, které se podávají při slavnostních příležitostech.

Speciality z hermelínu

Hermelín před použitím ponecháme chvíli při pokojové teplotě, aby se jeho vůně lépe rozvinula a povrch mírně změkl. Používáme ho ve studené kuchyni do pomazánek, ke zdobení obložených mís, na chlebíčky a jednohubky. V teplé kuchyni ho oceníme pro přípravu různých specialit.
  1. Grilovaný hermelín
  2. Nakládaný hermelín I
  3. Bramborová pánev s hermelínem
  4. Cuketové karbanátky s hermelínem
  5. Žampionový salát s hermelínem a jarní cibulkou
  6. Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a hermelínem
  7. Hermelín v kuskusové krustě s rybízovou omáčkou

1. místo

Grilovaný hermelín je rychlovka, kterou si můžeme připravit kdykoliv, nemusíme čekat na grilovací sezónu. Příprava je velmi jednoduchá. Stačí sýr, olej a oblíbené grilovací koření. Připravený hermelín grilujeme v alobalu a podáváme s pečivem.

2. místo

Nakládaný hermelín ocení každý milovník nakládaných sýrů. Dáme si záležet na výběru koření a sýr doplníme cibulí a česnekem. Po zalití olejem vše necháme v lednici uležet několik dnůjedlý dárek je připravený.

3. místo

Bramborová pánev je plná svěžích barev a výrazných chutíBrambory mají chutnou a křupavou kůrčičku a jsou pěkně opečené ze všech stran. Tuto rychlovku podáváme co nejdříve po upečení, nejlépe přímo z pánve.

4. místo

Cuketové karbanátky tentokrát připravíme z nastrouhané cukety, hermelínu a ovesných vloček. Karbanátky dobře ochutíme pepřem, majoránkou a česnekem. Obalujeme je ve strouhance a smažíme.

5. místo

Žampiony uvaříme s kořením a po vychladnutí smícháme s cibulkou, kapií a na kostičky nakrájeným sýrem. Dochutíme smetanou, hořčicí a majonézou. Salát podáváme vychlazený s čerstvým pečivem.
Pórek nejprve orestujeme se šunkou a kmínem. Základ po vychladnutí doplníme hermelínem a smetanovým sýrem. Jemnost dodá několik lžic smetany. Hermelínovou pomazánku si můžeme připravit jako chutnou večeři.
Poslední netradiční recept nás možná překvapí. Hermelín, který nejprve obalíme ve vajíčku a poté kuskusem, upečeme v rozpálené troubě tak, aby sýr zůstal měkký. Podáváme s teplou rybízovou omáčkou.

Hermelín v kuchyni

Hermelín v kuchyni využijeme na přípravu různých specialit, jejichž příprava je obvykle rychlá a snadná. Mezi nejoblíbenější patří smažený hermelín v trojobalu, grilovaný hermelín a nakládaný hermelín, který připravujeme především jako jedlý dárek.

Strouhaný hermelín lze přidávat do různých placiček a karbanátků, které smažíme na tuku. Můžeme jím posypat teplá i studená jídla. Český hermelín je napodobeninou slavného francouzského sýru camembert.
Tento tip je užitečný  (3x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům