Jablko ve skořicovém županu je originální a jednoduchá cukrovinka. Vyzkoušejte ji podle nejlepšího receptu
Skvělé jablíčko, pečené v křupavém listovém těstě se skořicí, zvládne každý. Děti jistě pomohou a výsledek můžete dozdobit jako atraktivní halloweenskou cukrovinku.
Jablka jsou velmi populární podzimní ovoce, které milují všechny věkové kategorie. Na tomto kulatém plodu si můžeme pochutnávat až do jara, pokud ovoce dobře uskladníme. Využití jablíček v kuchyni je přímo ohromující.
Mohlo by vás zajímat
Jablka ve skořicovém županu
U tohoto receptu lze naplno využít kreativitu. Z těsta se dají vyrobit lístečky nebo vydlabat oči a nos jako na halloweenské dýni. Když budete dobře motat těsto, strašidelná mumie je za okamžik na světě.
- Listové těsto nakrájíme na 1–2 cm široké proužky.
- Jablko omyjeme a vydlabeme do půlky ohryzek (můžeme oloupat).
- Poté ho obtočíme proužky listového těsta a to pak ještě obalíme v cukru se skořicí.
- Do místa po ohryzku vhodíme 2–3 karamelové bonbóny, čokoládu, nebo to, co máme rádi.
- Pečeme na 220 °C dozlatova.
Tato dobrotka je vlastně jednoduchou alternativou k oblíbenému štrúdlu z listového těsta se strouhanými jablíčky, který nikdy nevyjde z módy a vždy bude chutnat skvěle. Dům se krásně provoní podzimem, ozdobí cukrovinkami a všichni si pochutnají.
Líbí se vám cukrovinky z jablíček? Vyzkoušejte také:
- plněná jablka, kdy jednoduše vytvoříte individuální dezert
- jablečná lízátka, ze kterých budou nadšené děti
- croissant s jablíčky, který příjemně zasytí
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 6 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Banana split
Přidáno před 6 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 20 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 20 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na zimu dobře uskladnit velkou úrodu jablek? Při správném zacházení vydrží v dobré kondici až do dubna
Jablko je koule plná prospěšných látek a vitaminů. Proč byste je měli jíst každý den?
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře