Jak dlouho před Vánocemi chystat nepečené cukroví? Stačí na poslední chvíli
Poslední cukroví se nejčastěji připravuje z mletých piškotů, zbytků po pečení, másla, cukru a jiných ingrediencí, které nemají dlouhou trvanlivost. Po vytvarování ho uchováme v chladu a spotřebujeme co nejdříve.
Nepečené cukroví se připravuje poslední týden před Vánocemi. Všechny druhy cukroví máme upečené, nazdobené a uložené v krabicích. Zbývá nám zužitkovat všechny zbytky do nepečených dobrůtek a je hotovo.
Kdy připravit nepečené cukroví
Nepečené cukroví obsahuje čerstvé máslo, proto ho připravujeme jako poslední:
- Jako první vytvoříme takové druhy, které jsou součástí cukroví na svátečním stole - vosí úly, sladké salámy a tlačenky, plněné čokoládové košíčky - šohajdy. Do nepečeného cukroví můžeme místo piškotů namlít koupené sušenky a směs obarvit potravinářskými barvami.
- Jen pár dní před vánočními svátky zpracujeme všechny zbytky po pečení - polámané kousky cukroví, oříšky a čokoládu, kokos, piškoty, kandované ovoce. Vše smícháme s krémem nebo s máslem a tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu nebo oříšcích.
Velmi rychlé a jednoduché kuličky s kokosem vám představíme v našem videu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 22 minutami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 11 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Cukroví, které zvládnou i děti: Jednoduchý návod, jak do vánočního pečení zapojit i nejmenší
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Komentáře