

Dellisky - nepečené cukroví
Suroviny
- 4 ks Delissy bílé - vanilková nebo kokosová
- 100 g změklého másla
- smetana do kávy v prášku (nebo sušené mléko)
- loupané mandle
- kokos
Postup přípravy receptu
Oplatky Delissa nastrouháme, promícháme se změklým máslem a dle potřeby zahustíme smetanou do kávy nebo sušeným mlékem. Necháme v chladu odpočinout cca hodinu.
Z hmoty tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu a zdobíme mandlí (zapichujeme do kuličky), případně ji do Delissek zapíchneme hned a obalíme i s ní.
Je to velmi rychlé cukroví, které můžeme dělat takřka na poslední chvíli.
Poznámka od kuchařky
Mandli můžeme dát i přímo do kuliček nebo ji zcela vynechat, pokud o ni nestojíme, jak je komu libo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dellisky - nepečené cukroví
-
jo jinak jsem původně Janka, no při registraci to Janku nechtělo, tak babijanka
-
73 dobrý. Taky jsem dnes dělala falešné Rafaelo kuličky z tatranek a nutely. Moc nám to chutná
-
mika59:
Rozhodně, to je jako plnit máslovým krémem smažené koblihy
Dělají se kuličky z tatranek nebo z odlomků cukroví. Takže z mého pohledu jen záměna hlavní ingredience za podobnou. Nenadchne, neurazí -
Taky si myslím, že do sušenek plných tuků, přidávat další..jen proto, aby to vypadalo jako cukroví je zbytečné...ale je to jen můj názor...
-
recepty73:
tak to je pravda, jeden flegmatik se probral
, to se nedá popřít
. Nicméně mi podobné recepty přijdou jako "nadrtit tatranku a něco tam mrsknout", čili za mě nedůstojné vánoc. Jinam ano, ale na vánoce za mě ne
-
Lenunka: ...protože si sušenku na vánoční stůl těžko někdo položí ...prostě něco na poslední chvíli, za co těžko dostanete michelinskou hvězdu, ale proberete k reakci i flegmatika...
-
takže jestli to správně chápu, vezmeme si sušenku, nastrouháme ji, přidáme do ní trochu másla, aby se to jako dalo spojit, pak to zahustíme sušeným mlékem, aby to jako drželo pohromadě, mandli dávat nemusíme...tak proč se s tím patláme a nesníme si prostě tu sušenku?