Jak odměřit suroviny na nejoblíbenější dezerty? Jde to i bez kuchyňské váhy
Chystáte se upéct voňavé brownies nebo jablečný koláč, ale nemáte zrovna po ruce kuchyňskou váhu? Nevěšte hlavu, rychlé dezerty si můžete připravit i bez složitého vážení surovin. Poradíme, jaké poměry dodržet.
U jednoduchých moučníků jako jsou i klasické palačinky, muffiny či sušenky, stačí dodržet správný poměr tekutin (voda nebo mléko), dále poměr mouky, tuku a množství vajec. Odměříme je jednoduše jakoukoli pomůckou (hrníčkem či miskou).
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na suroviny bez vážení
Pojďte si přečíst, jak péct dokonalé dezerty i bez nutnosti vážení s přesností na gramy. Připravte si oblíbenou odměrku, hrníček nebo také misku:
- Palačinky - Na palačinky postačí poměr 2:2:1, tudíž těsto připravíme ze 2 dílů mouky, 2 dílů mléka a 1 kusu vejce.
- Muffiny - Na tyto sladké koláčky si stačí zapamatovat poměr 2:2:1:1, to znamená 2 díly mouky, 2 díly mléka, 1 díl oleje či jiného tuku a 1 kus vejce.
- Cookies - Nejoblíbenější sušenky jsou stejně tak jednoduché s poměry 3:2:1, stačí smíchat 3 díly mouky, 2 díly másla či jiného tuku a 1 díl cukru.
- Chléb - I velmi rychlý chléb si jednoduše připravíme s poměrem 5:3, přičemž postačí 5 dílů mouky a 3 díly vody či jiné tekutiny.
K tomu, abychom připravili výtečné dobroty, nepotřebujeme váhu. Pojďte si připravit podle videoreceptu tento báječný švestkový koláč pouze za pomoci hrníčku. Jaké jsou vaše zkušenosti s odměřováním surovin bez použití kuchyňské váhy?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Banana split
Přidáno před 12 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Vynikající arašídové sušenky podle Josefa Maršálka zvládnete upéct jen ze čtyř surovin, navíc bez mouky
Jak na nadýchané palačinky? Přidejte do nich kefír nebo také minerálku
Jak předejít tomu, aby chléb byl po upečení uvnitř vlhký? Stačí dodržet několik rad
Komentáře