Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak nadrtit sušenky na nepečené zákusky a cheesecake? Zjednodušte si práci a připravte si luxusní zákusek
Zdroj: pixabay, 9210148

Základem oblíbených nepečených dortů, tzv. cheesecake, je korpus z podrcených máslových sušenek. Jak jednoduše sušenky nadrtit, aby příprava zákusku byla snadná, rychlá a bez zbytečného nepořádku? Poradíme vám několik jednoduchých postupů.

Lahodné cheesecake jsou velmi oblíbené dorty z máslových sušenek s krémovou náplní doplněné často různým ovocem. Existuje jich mnoho variant a tak můžeme vybírat a připravit cheesecake v různých provedeních.

Jak se dají nadrtit sušenky

Sušenky na nepečené dobroty můžeme podrtit hned několika způsoby. Záleží, jaké množství sušenek potřebujeme podrtit, jak jemné struktury chceme dosáhnout, a také jaké máme v kuchyni vybavení. Některé postupy se osvědčí zejména pokud cheesecake připravujeme v méně komfortních podmínkách, kde nemáme tolik vybavenou kuchyň, třeba v létě na chalupě. Jak tedy sušenky nadrtit?

  1. Nejrychlejší je sušenky nadrtit umixováním v mixéru. Sušenky vytvoří jemnou drť, se kterou se bude dobře pracovat. Zejména pokud připravujeme větší množství zákusku, je tato cesta nejjednodušší.
  2. Podobně jako v mixéru můžeme sušenky rozdrtit pomocí sekáčku na potraviny. Do sekáčku se vejde menší množství sušenek, ale výsledkem bude také velmi jemná drť.
  3. Další z možností je použít ruční nebo elektrické struhadlo. Sušenky nadrtíme pomocí části určené ke strouhání strouhanky. 
  4. Sušenky můžeme vložit do pevného sáčku, vytlačit vzduch, sáček uzavřít a nadrtit je pomocí válečku na těsto, kterým několikrát přejedeme po sáčku. Při práci dávejme pozor na protržení sáčku. Jemnost nadrcených sušenek záleží na tom, kolikrát válečkem přejedeme po sáčku, ale výsledek bude spíše hrubší. Výhodou tohoto postupu je, že nám nevznikne žádné špinavé nádobí.
  5. Podobně jako válečkem na těsto, rozdrtíme sušenky pomocí paličky na maso. Sušenky opět vložíme do sáčku a tentokrát je rozklepeme hladkou stranou paličky. 
  6. Sušenky snadno umeleme i ve mlýnku na maso. Mlýnek po použití dobře vyčistíme.
  7. Menší množství sušenek jednoduše rozdrtíme v misce pouze pomocí lžíce či naběračky.

Jak si zjednodušit práci při drcení sušenek

A jak si práci při drcení sušenek ještě zjednodušit? Sušenky vložte před jejich drcením na půl hodiny do mrazáku a po jejich vytažení se ihned pusťte do práce. Sušenky budou díky zmražení křehčí a drcení půjde ještě lépe. 

Už víte, jak na drcení sušenek, ale nevíte si rady s další přípravou cheesecake? Následující video-recept vám ukáže, jak na to.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více