Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake - luxusní dezert pro příjemný chuťový a estetický zážitek. Jak udělat pečený i nepečený
Zdroj: Pixabay

Cheesecake je luxusní dezert, který má mnoho variant a podob. Je tvořen základem z másla a rozdrcených máslových sušenek, na němž je lahodná krémová vrstva. Vše je krásně ozdobeno a dochuceno. Jak udělat nejlepší cheesecake?

Jak připravit cheesecake

Cheesecake (sýrový dort) je dezert, jehož základ tvoří máslo a rozdrobené či rozdrcené nebo rozmixované máslové sušenky. Můžeme použít např. Bebe, Lotus, Derby, kakaové věnečky a jiné druhy. Další část je tvořena krémovou vrstvou, k jejíž přípravě použijeme smetanový sýr např. mascarpone, kysanou smetanu, tvaroh a další. Hotový dezert pěkně ozdobíme. Lze použít čokoládovou polevu - ganache nebo jiné varianty zdobení. 

Na základ z rozdrobených sušenek rozetřeme a uhladíme druhou vrstvu. Vše společně upečeme. Do sušenkového základu i do vrchní části se často před pečením přidává vejce. Po upečení a zchladnutí dezert dozdobíme polevou (např. čokoládovou) a krásně barevným ovocem. Velmi pěkné jsou maliny, jahody, borůvky a citrusy - vše úhledně upravené.

Cheesecake nepečený

Tento nepečený dezert se připravuje bez vajec. Chystáme ho do formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Na sušenkový základ lze dát k vylepšení jemně nakrájený banán nebo jiné vhodné ovoce. Na přípravu krému je důležité nemíchat suroviny s rozdílnou teplotou -  proto vše necháme před zpracováním nahřát na pokojovou teplotu. Hotový dezert dobře vychladíme a necháme ztuhnout, ideálně do druhého dne. 

Cheesecake se nejčastěji připravuje buď čokoládový nebo ovocný, ale můžeme zkusit další varianty např. karamelový, dýňový či makový. Když ho doma přineseme na stůl, určitě s ním všechny ohromíme a rodině připravíme bohatý chuťový a estetický zážitek
 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky