Sádlo z trouby bez míchání
Sádlo znovu získává na své oblíbenosti v české kuchyni. Není divu, jeho využití je všestranné. A zároveň, jak je známo, tuk nosí přece chuť. Pusťte se i vy do domácí přípravy škvarků neboli moravského müsli.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 112 842 kJ / 26 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,00 g |
Tuky | 2 970,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sádlo není v troubě potřeba vůbec míchat, není potřeba ani dohled nad ním.
Inspirace - fb
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2023 14:17
sádlo v troubě dělám už několik let skvělé je, že se nemusí míchat ani hlídat
už jsou v troubě 3kg
už jsou v troubě 3kg
22. 6. 2019 09:32
Škvařím takto sádlo už poněkolikáté a můžu jen a jen doporučit Díky za dobrý nápad.
19. 1. 2019 20:44
Iru27: Dělám stejně, jen používám klasickou hlubokou fritézu, kterou si hýčkám, jako oko v hlavě, protože podobnou už nikde nedostanu.
19. 1. 2019 12:36
Je to fakt super bez míchání bez starostí bozi
20. 9. 2017 17:50
zrovna sa mi receptik hodi,musim kupit slaninu a urobime doma v trube .Poznam to len ako miesanie v kotli vonku,alebo na sporaku.Toto je pre mna novinka,tak som zvedava.
18. 2. 2017 04:20
Nadja:
18. 2. 2017 00:28
Proč škvarečky zavařovat, když stejně zmizí neznámo kam? Abych mohla nějaké zavařit, musela bych mít aspoň 10 kg sádla.
3. 12. 2016 16:02
z trouby je skvělé sádlo, pomalu dělaný guláš i maso - na 170° 1,5-2 hod vůbec nemusím hlídat. perfektní
24. 11. 2016 21:19
Sádlo škvařím v mikrovlnce. Půl až třičtvrtě kila asi pět minut přikryté. Potom zamíchám a dalších pět minut už přikryté být nemusí. Znovu zamíchám, aby se škvarky od sebe odlepily, nastaví dalších pět minut, ale už se dívám. Když škvarečky všechny plavou a více nezlátnou, je hotovo. Škvarky seberu děratou lžící a sádlo sleji. Sádýlko je krásně hlaďoučké, tuhé a voňavé. Při krájení sádla je nutno pečlivě odstranit každý kousíček masa. Jinak se při škvaření spálí a sádlo po spálenině zavání.
23. 11. 2016 08:55
Taky dělám sádlo v troubě. Škvarky jsou bezkonkurenční a není s tím taková práce. Troubu předehřívám na 250°C, vložím pekáč, nezakrývám, jak se začne uvolňovat sádlo- cca za 10 min tak ztlumím na 150°C a nechám škvařit. Občas promíchnu. Mám velký pekáč, sádlo neodebírám. Před vložením do trouby podlévám vodou a pokud chceme škvarky tmavší tak přidám i trochu mléka..
22. 11. 2016 22:48
21. 11. 2016 17:17
už jsem o tom slyšela,tak to asi vyzkouším
20. 11. 2016 17:43
Josef: nevím, jestli se sem k receptu savlinka vrátí, tak ti napíšu aspoň svoji zkušenost. Sádlo v troubě dělám nezakryté, dopsala jsem to do receptu
Tom Beyk: díky i v pekárně jsem zkoušela, ale nikdy se mi v ní škvarečky tak pěkně nevypekly.
Tom Beyk: díky i v pekárně jsem zkoušela, ale nikdy se mi v ní škvarečky tak pěkně nevypekly.
19. 11. 2016 18:37
...prima nápad, já dělám sádlo v pekárně a tam se tři kila nevejdou.
19. 11. 2016 14:23
savlinka: Dobrý den,prosím o info zdali je potřeba ten pekáč či hrnec v troubě přikrýt.Děkuji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 1 hodinou
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 4 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 29 minutami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 35 minutami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 2 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 5 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 5 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 5 hodinami
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak si doma vyškvařit sádlo a na co se hodí. Uplatnění najde nejen v kuchyni
Jak doma nejlépe vyškvařit sádlo na fantastické škvarky? Pomůže mléko i správná teplota!
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Další recepty
Tématické fráze: škvaření sádla v troubě skvarene sadlo v troube sádlo škvařené v troubě škvaření sádla domácí sádlo v troubě skvareni syrového sádla sadlo škvaření sádla s mlékem škvařeni sadla v v troubě domácí škvařené sádlo v troubě škvarky v troube domácí sádlo z trouby jak zavařit sadlo škvařené sádlo z trouby jak se dělá sadlo škvarky dělané v troubě škvarky z trouby škvaření sádla v pomalém hrnci skvareni sadla a mleko škvaření syrového sádla v troube
Sádlo z trouby bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogE3
18 názorů