Jak nerozvařit brambory? V polévce nám lépe chutnají, když si zachovají pevnost. Stačí použít jednoduchý trik
Také si zkracujete dobu vaření polévky tak, že brambory a zeleninu zalijete vodou ohřátou v rychlovarné konvici? Polévka je pak uvařená velmi rychle. Má to ale jeden háček. Brambory se velmi snadno rozvaří.
Polévky lze zahušťovat různými způsoby. Použít část brambor, které se vaří v polévce a jednoduše je rozmělnit šťouchadlem na brambory, to je jedna z mnoha možností. Díky tomuto postupu není třeba přidávat záklechtku ani zásmažku a polévka je rychle hotová.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak v polévce nerozvařit brambory
V některých polévkách si ale rozvařené brambory nepřejeme a naopak nám chutnají, když jsou pěkně pevné - tak, jak jsme znaly od našich babiček, které neměly k dispozici rychlovarnou konvici a často daly brambory vařit do studené vody.
- A v tom tkví to jednoduché kouzlo - brambory, které dáme vařit do studené vody, si zachovají pevnost a pěknou konzistenci.
- Pokud se podle zvoleného receptu do základu horké polévky mají přidat syrové brambory, můžeme brambory uvést do varu v menším množství studené vody zvlášť a přidat do polévky i s vodou. Rozdíl bude patrný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší bramborové polévky
Recepty na nejlepší bramborové polévky najdete v našem receptáři. Vyzkoušejte třeba "Bramborovou polévku od babičky". Nechybí v ní mrkev a kořenová petržel, krásně voní po houbách, česneku a majoránce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 12 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře