Dýňové pyré je výbornou alternativou bramborové kaše. Připravit ho můžeme ze směsi brambor a dýní
Dýňové "pyré", nebo jednoduše řečeno kaše, představuje další z možností, jak chutně zužitkovat velkou úrodu dýní. Pro nejmenší děti pyré připravujeme samotné, pro dospělé ho častěji vaříme jako přílohu - obdobně jako bramborovou kaši.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se připravuje dýňové pyré
Dýňové pyré (kaše) se hodí ke všem pokrmům, ke kterým by nám chutnala bramborová kaše. Příprava je velmi podobná, kaše bude mít navíc atraktivní barvu.
- Potřebujeme dýni a oloupané brambory. Brambor a dýně si připravíme stejné váhové množství.
- Hokaido (bez loupání) i brambory nakrájíme na kostky nebo plátky.
- Zalijeme vodou a vaříme do změknutí.
- Po uvaření částečně vodu slijeme, osolíme a rozšťoucháme.
- Můžeme přidat ohřáté mléko, ozdobit bylinkami (např. libeček, tymián).
- Místo obyčejného mléka, lze přidat i rostlinné (např. sojové).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 7 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 10 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 13 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dýňovou pomazánku si připravíme velmi snadno - je levná, výživná, výborně chutná a ocení ji i děti. Vyzkoušejte nejoblíbenější recepty
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Komentáře