Jak připravit novoroční koleno? Je to téměř bezpracný a přitom tak chutný oběd
Pomalu pečené vepřové koleno, ze kterého odpadává maso od kosti, to je lahoda, které málokdo odolá. Příprava kolena je naprosto jednoduchá a oceníte ji po právě probdělé noci. Pojďte se podívat, jak si takový pokrm připravit.
Většina z nás na Silvestra ponocuje a tím pádem později vstává. Někteří, v tom lepším případě, jen s bolestí hlavy. Komu by se ale pak chtělo vařit? Ohromnou výhodou pomalu pečeného kolene je, že ho dáte do trouby před spaním a o nic více se nestaráte.
Mohlo by vás zajímat
Jak upéct novoroční koleno
Vše si můžete připravit předem a večer koleno jen zalít pivem a dát péct.
- Mrkev, petržel, cibuli a celer pokrájíme na větší kostky.
- Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, a kdo chce, přidá ještě oregano a rozmarýn.
- Koleno nařízneme podél kosti, aby se lépe propeklo, a pořádně osolíme.
- Do pekáče vložíme zeleninu a koření, koleno a zalijeme pivem. Můžeme použít i černé pivo, šťáva pak bude sladší a karamelovější.
- Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme péct. Pečeme 6–8 hodin na 120 °C. Ke konci pečení můžeme odkrýt, aby se utvořila kůrčička.
- Podáváme s chlebem a můžeme přidat i dušenou zeleninu.
Koleno před pečením můžete marinovat, povařit nebo péct uzené koleno. Každé bude trochu jiné, ale vždy velmi chutné. Pokud jste ještě novoroční koleno nedělali, vyzkoušejte a uvidíte sami, že si ho zamilujete. Podívejte se ještě na videorecept pro inspiraci.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 10 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 16 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 18 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládový nebo medový nugát: Báječná pochoutka se hodí i na Vánoce
Silvestrovské vepřové koleno: Jak ho upéct, aby bylo nádherně měkké, šťavnaté a na povrchu krásně křupavé
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Komentáře